hella ja huone roni humberto kohokohdat
Roni Toivari ja Humberto Pulido Garcés hoitavat ravintolan hellan sekä huoneen huolellisella mutta rennolla meiningillä.

Ravintola Hella & Huone on tuonut oluita rohkeasti juomavalikoimaan ja annosten suositussiemailtaviksi jo reilun vuoden verran, mutta nyt ravintola on näyttänyt todelliset edelläkävijän kyntensä oluen saralla. Hella on ensimmäinen ja ainakin toistaiseksi kaupungin ainokainen illallisravintola, joka tarjoaa kokonaista vaihtuvaa olutmenua.

Ravintoloitsija Arto Rastaan oikea keittiökäsi Roni Toivari sekä hovimestari-sommelier Humberto Pulido Garcés osoittavat olutmenullaan sen, kuinka monipuolisesti erilaisia juomia, muitakin kuin aina vain viinejä, voi sovittaa tämän tyyliluokan annoksiin.

– Haluamme murtaa ennakkoluuloja oluen suhteen ja näyttää, mitä kaikkia hienoja kombinaatioita voi olla, Pulido Garcés kuvailee.

Vaikka menua tituleerataan oluiseksi, on mukana aina myös joku muukin juoma. Edelliseltä olutmenulta löytyi sakea, nykyiseltä taas siideriä, minkä yhdistäminen ruokaan on myös saanut osakseen yllättyneen tyytyväisyyden värittämiä kommentteja. Moista juomaa ei nimittäin varmasti etenkään moni mies tulisi omin päin valinneeksi, mutta ravintolan henkilökunnan ammattitaitoon luottaessaan tulee yllätetyksi osuvalla makuyhdistelmällä aivan pullon takaa.

– Suomessa siideri on mielletty naisten juomaksi, mikä on vähän ihmeellistä, sillä kun katsotaan vaikka Iso-Britanniaa tai Ranskaa, niin siellä siideriä juovat karvaiset miehet!

hella ja huone sika kohokohdat
Possua ja sipulia.

hella ja huone siideri kohokohdatSiideri on nyt kaverustutettu possun kanssa. Maanläheisen omenainen, normandialaisen Pierre Huet’n Cidre Pays d’Augen sulostuttaa pääruoka-annoksellisen glaseerattua possunniskaa, perunakrokettia, haudutettua porkkanaa ja sipulia, sekä kuivattua possunkorvaa siideri-sinapinsiemenkastikkeella. Kastikkeen voi kaapia lautaselta kirjaimellisesti uunituoreella hapanjuureen leivotulla focaccialla.

Alkuruokana tarjotaan haudutettua sinisimpukkaa, pikkelöityä kyssäkaalia, sitruunaverbenagremolataa, kastiketta vihreästä omenasta ja sitruunaverbenasta sekä vähän meritryffeliä, joka on islantilainen, toisen merilevän kyljessä kiinni kasvava merilevä.

– Kyseessä on vuoden sisällä löydetty aivan uusi raaka-aine. Siinä on mielestäni hyvin tryffelimäinen ja simpukkainen maku, Toivari kuvailee.

Annoksen kanssa hyvin yhteen soittavaksi kaveriksi oli valikoitu norjalaisen Austmann Bryggerin sitruunaruohoinen Miss Saison.

hella ja huone sinisimpukat kohokohdat
Sinisimpukkaa ja sitruunaverbenaa.

Olut on yhdistetty kaikkiin annoksiin taiten myös määrän suhteen, sillä lasiin kaadetaan puoli pullollista. Suurempi määrä tekisi kokonaisuudesta turhan tuhdin ja pahimmillaan jopa turvottavan, kuten varmasti kaikki sulomaltaisia juomia ruoan kanssa siemailleet tietävät.

Mikäli aikaa tai nälkää ei piisaa pitkän menun maisteluun, voi Hellassa syödä toki lyhyemminkin. Ja toisaalta esimerkiksi kahden tai kolmen ruokalajin ruokailijoiden kohdalla annos- sekä juomakokoa kasvatetaan, joten niin sanotusti nakkikioskin kautta ei missään tapauksessa tarvitse kotiin kulkea.

Tämänhetkinen olutmenu on voimassa maaliskuun puoliväliin, jolloin saataville tulee taas uusia maltaisia makuyhdistelmiä.

Olut- & siiderimenu

Sinisimpukkaa ja sitruunaverbenaa
Miss Saison, Austmann Bryggeri, Norja

Possua ja sipulia
Pierre Huet, Cidre Pays d’Augen, Ranska

Vuohen GR ja punasipulia
Einstök, Doppelbock, Islanti

Suklaata ja pronssifenkolia
Sjokolade & Kirserbaer Porter, Austmann Bryggeri, Norja

Menu 58e
Juomapaketti 38e

 

Lue lisää kirjoittajan blogin puolelta: Humaloituja nautintoja Hellassa ja Huoneessa – Olutmenu maistelussa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

hella ja huone suklaakakku kohokohdat
Suklaata ja pronssifenkolia.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kaupungin kesäkeidas on Tampereen uusin ravintolakeskittymä: Sorsapuiston ravintolat esittäytyvät

Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa...

Hans Välimäki kokkaa illallisen Hellassa & Huoneessa Tampereella 1.4.2017

Keittiömestari Hans Välimäki on aloittanut tänä keväänä epäsäännöllisen säännölliset illalliset, joiden teemat vaihtelevat sesongin, mieltymysten ja fiilisten mukaan. Kolme ensimmäistä iltaa myytiin Helsingissä hetkessä...

Alpha vie asiakkaat mökille ja pistää grillit kuumiksi

Kun ravintola Hella & Huone kirmasi kesälaitumille, valtasi rouhea pop up -ravintola Alpha tilat popsittavine astioineen sekä naposteltavine salivihreyksineen. Syyskuuhun saakka Salhojankadulla roihuavat siis reilusti rouheammat...