Kaupunkiseikkaile Tampereella – Go Amazing Tampere!

heikki narvanen kohokohdat
Heikki Närvänen esittelee tablettisovellusta, jonka avulla suunnistetaan tehtäviä ratkoen.

Tampere on suuri seikkailu! Sen on oivaltanut Amazing Tampere -kaupunkisuunnistusyrittäjä Heikki Närvänen, joka on jo parin vuoden ajan menestyksekkäästi innostanut ihmisiä metsästämään erilaisia elämyksiä Tampereen kaupunkimaisemassa.

– Tein pitkään myyntityötä, kunnes kyllästyin siihen ja kouluttauduin eräoppaaksi. Vein ihmisiä luontoon. Olen kuitenkin aina pitänyt myös kaupunkiluonnosta ja ollut kiinnostunut historiasta, Närvänen kuvailee.

Tampereen Kauppahalli10:n luontomatkailuyrittäjyysvuoden ja lisäopintojen jälkeen heräsikin hissuksiin ajatus hyödyntää suunnistuskenttänä kiinnostavaa kaupunkimaisemaa erilaisine kohteineen patsaista baareihin ja kauppahallista kuppiloihin.

– Pari vuotta sitten tuotteistin kaupunkisuunnistuksesta lopulta ihan oman juttunsa. Nyt se elää ja kasvaa koko ajan.

Valmiiden seikkailupakettien lisäksi Närvänen tarjoaa myös aivan asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä suunnistussessioita. Yhdet kun haluavat seikkailla Amazing Race -tyylisesti vauhdilla kisaten, toiset ratkoa tehtäviä rauhassa, kolmannet ravintolamakustella tai tutustua taiteeseen. Jotkut taas nauttia näiden yhdistelmästä. Radasta voidaan tehdä siis hyvinkin yllättävä, vauhdikas ja kilpailullinen tai rauhallinen nautiskelumatka kaupungin mielenkiintoisiin sopukoihin.

pyynikin-näkötorni-tampereSuunnistus tapahtuu joko yksin tai pienissä ryhmissä oppaana selkeä tablettisovellus, joka ohjaa mielenkiintoisten paikkojen ja tehtävien äärelle. Suunnistukselle sovitaan tietty loppumisajankohta, jolloin porukka kohtaa Närväsen tietyssä paikassa purkua varten.

– Ryhmät saavat mukaan kamerat, joilla otetaan kohteista kuvia ja videopätkää. Yleensä kuvamateriaalin purku päättyy aina huutonauruun, sillä kuvatessa pääsee helposti niin sanottuun flow-tilaan, Närvänen toteaa veikeästi.

Puuha toisin sanoen vie mennessään ja saa pääkopan irrottautumaan totaalisesti arkisista asioista.

– Kerran asiakkaana oli pikkujouluporukka, joka suhtautui aluksi suunnistukseen vähän epäillen, mutta Hämeenkadulle päästyään kyseiset Daltonin veljekset olivat jo puussa ihan innoissaan, Närvänen muistelee.

Amazing Tampere -kaupunkisuunnistus on omiaan esimerkiksi virkistypäivän puuhana, kokousporukoiden päivän kevennyksenä, asiakasryhmille tai polttariporukoille.

KOTISIVU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy