Vuoden 1965 maaliskuussa avattu Ohranjyvä avasi jälleen ovensa torstaina 20.4.2023. Tampereen klassikkoravintoloihin kuuluva kortteliravintola oli ensi kertaa avatessa  ensimmäisiä olutravintolakokeiluita Suomessa.

Ohranjyvän nimi on sementoitu lähtemättömällä tavalla Tampereen ravintolamaailman kivijalkaan. Kortteliravintola on ehta tamperelainen pubi ja ruokapaikka Näsilinnankadulla.

Näsilinnankadulla on saanut uuden omistajan ja avasi ovensa melko pitkän tauon jälkeen. Uusi omistaja on Primaresta Oy, jonka ravintoloitsija Louie So jatkaa perinteitä, mutta uusia tuuliakin on tulossa. Ravintolaan on tehty kevyt sisustusremontti, jonka myötä raikastettu ilme toivottaa tervetulleeksi niin uudet kuin vanhat asiakkaat.

Aito tunnelma pysyy ja suosituimmat klassikkoannokset säilyvät ruokalistalla. Valikoimaan otettiin myös uusia annoksia ja juomavalikoimaa päivitettiin.

Ohranjyvä tunnusteli 10.4.2023 Facebook-sivuillaan toiveita klassikkoannoksista, joita kanta-asiakkaat haluaisivat nähdä lautasellaan. Pippuripihvi (90) lehtipihvi (19), kanaa talon takaa (16) läskisoosi (16), maksapihvi (12), pyttipannu (11) ja olivat selvästi some-kansan toivotuimpia annoksia. Myös kuuluisa Puerto Ricon pannu (10) muistettiin toiveissa.

Tummennetut annokset löytyivät ravintolan avajaisviikolla julkaistulla menulla ravintolan klassikkoannoksista.

Uuden omistajan mukaan Ohranjyvä on edelleenkin koko kansan kortteliravintola, jonka maukkaat annokset valmistetaan alusta loppuun itse, perinteitä kunnioittaen.

Kesäkaudella tunnelmallinen 65-paikkainen ravintola saa lisäpaikkoja takapihalle rakennettavan terassin myötä, jossa voi myös ruokailla. Näsilinnankadun puolella pääsee myös nauttimaan auringosta pienellä etuterassilla.

Ohranjyvän pitkään historiaan kuuluu myös mustamakkara-annos, jonka kehitteli vuonna 2013 yhdessä Chef Santerin kanssa.

Ravintola Ohranjyvän kotisivut