Ravintola Tillikan toiminta siirtyy Koskiravintoloille keväällä 2016. Kuvaaja: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni ja viimemmäksi Helsingin Hotel Indigon keittiöpäällikkönä työskennellyt Kristian Vuojärvi aloitti Koskiravintolat Oy:n keittiöpäällikkönä tammikuussa.

Miehen vastuualueella on Koskiravintolat Oy:n ravintoloiden ruokatuotteet ja niiden kehittäminen. Tampereella Koskiravintolat toimii Näsilinnassa ruokaravintola von Nottbeckissa ja kahvila Café Milavidassa, Koskikeskuksen ravintolamaailmassa sekä ravintola Tillikassa.

– Olen aktiivisimmin Näsilinnassa, mutta totta kai myös Tillikassa. Ruokatuotetta pyritään kehittämään vieläkin enemmän sesonkipainotteiseksi ja pyrimme tuomaan uusia vaikutteita niin ruokiin kuin tekemiseen keittiössä. Tottakai myös tehokkuutta on parannettava.

– Olen innoissani päästessäni kehittämään Koskiravintoloiden ruokatarjontaa. Omaa ruoanlaittotyyliäni kuvailisin selkeäksi ja raikkaaksi. Suosin mielelläni pohjoismaisia puhtaita ja maukkaita raaka-aineita. Innovatiivisuuteni ja taitoni mukautua erilaisten ravintoloiden tyyleihin korostuvat uudessa roolissani, Vuojärvi kuvailee.

ravintola-brod-helsinkiVuojärvi, 32, on kotoisin Loviisasta ja asunut Helsingissä viimeiset 13 vuotta työskennellen korkeatasoisissa ravintoloissa – myös Michelin-tähditetyssä. Viimeksi hän työskenteli Hotel Indigon Ravintola Bröd Punavuoren keittiöpäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa CateringCeidas Oy:ssä keittiömestarina ja osakkaana sekä Chez Dominique -ravintolassa kokkina. Vuojärvi on valmistunut ravintolakokiksi Porvoon Amisto -ammattiopistosta vuonna 2003 ja tehnyt hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen opintoja kokkikoulu Haaga-Perhossa Helsingissä.

Lue lisää: Uutuusravintola Bröd Punavuori: Bistrohenkistä tunnelmaa ja skandinaavisia makuja

Suomen kokkimaajoukkueen kapteenina Vuojärvi on toiminut toukokuusta 2013 lähtien. Vuojärven luotsaama joukkue osallistuu lokakuussa 2016 Saksassa Erfurtissa järjestettäviin kokkiolympialaisiin. Vuojärvi on osallistunut myös lukuisiin kansallisiin yksilökokkikilpailuihin.

Inspiraatiota Suomesta ja muualta

Myös Vuojärven vapaa-aika sisältää paljon ruoanlaittoa, esimerkiksi kilpailuihin valmistautumista. Ideoita ja inspiraatiota ruoanlaittoon Vuojärvi kerää ruokailemalla ravintoloissa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Vuojärven mukaan Tampereella on paljon todella hyviä ravintoloita, jotka tekevät jokainen omanlaista juttuaan, eivätkä edes yritä tarjota kaikille kaikkea.

– Toivonkin että siitä pidetään kiinni. Sitä yritän omalta osaltani tuoda myös meidän ravintoloihin lisää.

Helsingin tämän hetken mielenkiintoisimpina ravintoloina mies vinkkaa pari ravintolaa.

– Helsingin helmi tällä hetkellä on Grön. Sen ajattelu maailma kiehtoo minua, sillä heillä on pokkaa tehdä asioita omalla tavallaan. Varsinkin se, että he luottavat kasviksiin ja muistuttavat siitä, ettei lihaa tai kalaa välttämättä aina edes tarvita. Vaikken todellakaan ole kasvissyöjä, tuo kiehtoo minua.

– Toinen mielenkiintoinen ravintola minusta on BasBas. He myös tekevät juuri sitä, minkä osaavat parhaiten. Tarjoavat huippuviinejä rennosti. Ruokalista on myös rennon letkeä ja suppea, mutta makua täynnä.