Kata Shecter ja Tomi Kinnunen ovat Huberin uudet ohjastajat. Lihaisista antimistaan tuttu ravintola palvelee moninaisin lihalaaduin ja -leikkuin, kuten kuvan hevosherkusta huomaa.

Ravinteli Huber on saanut ohjastajikseen uuden ravintolapäällikön ja keittiömestarin. Kisavoitokas juomataituri Kata Shecter ja dry age -antimista hullaantunut Tomi Kinnunen pitävät huolta vieraistaan niin lypsylehmin, hevosin, possuin kuin niille sopivin juominkin.

Kuopion ravintolakentän kasvatti ja alan kisakentiltä tuttu Shecter on saapunut Huberin ravintolapäälliköksi. Tampereelle maineikas juomataituri vainuttiin ja napattiin Veljekset Pontevan Mika Roiton ja Pekka Salmelan toimesta. Reilun vuoden verran berthaillut Shecter siirtyi nyt Huberin ravintolapäälliköksi.

Huberissa lihaa on tarjolla monessa leikkuumuodossa ja eri pituisia aikoja raakakypsytyskaapissa pötkötelleenä. Kun lisukkeetkin voi valita juuri mielensä mukaan, tekee se makupaletista vielä monipuolisemman. Se viehättää myös perin palvelualtista Shecter-salitaituria.

– Täällä jokaiselle voidaan räätälöidä aivan omanlaisensa ilta. Asiakkaalle pääsee suosittelemaan erilaisia lihoja ja niille erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. Mahdollisuuksia on lukemattomia!

Työssään Shecter tykkääkin erityisesti asiakaskontakteista, ihmisistä hyvän ruoan ja juoman äärellä.

– Vaikka se saattaa kuulostaa kliseeltä, niin parasta työssäni ovat ihmiset. Ja parasta Huberissa on se, että täällä pääsee palvelemaan ja auttamaan asiakasta kokoamaan juuri hänelle sopiva kokonaisuus ruokineen ja juomineen, Shecter summaa.

Shecterin rakkaus erityisesti moninaisiin juomiin syttyi aikanaan työn myötä.

– Päädyin sellaisiin paikkoihin, joissa juomatuote oli suuressa roolissa. Etenkin valtavan viinivalikoiman Musta Lammas oli iso juttu oman urani kannalta. Siellä syttyi into juomapuoleen ja halusin oppia aina vain lisää ja lisää.

Työn itsensä antaman opin lisäksi ammattiosaaminen on vahvistunut myös alan kilpailujen kautta. Monissa kisaliemissä keitetty Shecter on mm. voittanut Vuoden nuori sommelier 2014 -kilpailun.

Tomi Kinnunen nauttii avokeittiöstä ja kontaktista asiakkaiden kanssa

Keittiömestarin paikalle siirtynyt Tomi Kinnunen on vaikuttanut Huberissa jo kolmen vuoden ajan. Mikkelissä, Laukaalla ja Helsingissäkin keittänyt Kinnunen toimi juuri ennen Huberiin saapumistaan Serlachius-museon ravintola Göstassa. Huberissa miestä säväyttää lihaan syventyminen eri lihalaaduin, -leikkuin ja dry age -touhuin.

– Dry age -kaapissa lihaan tulee todella voimakkaita makuja – pähkinäisyyttä, jopa juustoisia vivahteita. On mielenkiintoista päästä vertailemaan maun kehittymistä maistelemalla rinnakkain esimerkiksi 3 tai 6 kuukautta tai jopa vuoden kaapissa ollutta lypsylehmää. Ja meillä on aina myös laadukasta kotimaista hevosta kaapissa. Moni asiakas tulee meille tekemään juuri tällaisen lihatastingin, Kinnunen kuvailee ja kertoo dry age -lihaa löytyvän Huberin purilaisestakin.

Avokeittiö ja kontakti asiakkaiden kanssa on Kinnusen mielestä niitä mainioimpia asioita Huberissa.

– Tykkään jutella asiakkaiden kanssa samalla kun valmistan heidän annoksiaan. Tässä he myös näkevät, kuinka heidän pihvinsä työnnetään grilliin ja näkevät liekkien leimahduksen.

Ja tuntevat sen vienon, veden kielen päälle herauttavan grillauksen tuoksun, joka houkuttaa Huberiin uudelleen ja uudelleen… Niin kotimaiselle lypsylehmälle ja possulle kuin suursuositulle suomalaiselle hepallekin. Taikka vaikka kalkkunallekin, sillä Huber nimittäin nousee kesällä siivilleen, kun listalle lennähtävät kalkkunan siivet grillatuista persikoista ja jalopenosta valmistetulla kastikkeella. Odotamme lentovalmiudessa!

Huber on vahvasti lihaisiin antimiin erikoistunut ravintola, mutta erityisesti ennakkoilmoituksesta se palvelee kehutusti ja muhkeasti myös kasvis- ja vegaanivieraita.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Lihakaappikuva: Jussi Koivunen

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY