Hella ja Huone kokkaa pian uudessa osoitteessa kaupungin keskustassa, Aleksanterinkadulla. Kuva: Aura Saarikoski

Kyttälän kulinaarikaupunginosa saa uuden ravintolan katraaseensa, kun Hella ja Huone avautuu osoitteessa Aleksanterinkatu 31. Salhojankadulta keskustaan muuttava ravintola tuo mukanaan tuttuja maistelumenukuvioita, mutta myös uusia terassituulahduksia.

Sorsapuiston laidalla 20 vuotta toiminut Hella ja Huone avautuu 5.6. uudistetuissa tiloissa Kyttälän kulinaarikaupunginosassa. Keittiömestari Ilmari Saarikosken ja sommelier Humberto Pulido Garcésin luotsaaman fining dining -ravintolan linja säilyy, mutta uutta ulkoterassia ajatellen tarjolle tulee myös lasillisen kylkeen sopivaa kevyempää syötävää. Maistelumenu säilyy kuitenkin ravintolan tavaramerkkinä.

Ravintolan konsepti on vahvistunut ja hioutunut Saarikosken ja Pulido Garcesin käsissä parin vuoden kuluessa niin, ettei sitä ole syytä juurikaan muuton myötä muuttaa. Mottona on vastuullista laatua Suomesta, Pohjoismaista ja Euroopasta – inspiraationa klassikot ja käsityö.

– Se näkyy tietenkin myös ruoassa ja sen raaka-aineissa. Pyrimme tuomaan kaikessa muussakin tekemisessä esille arvojamme. Esimerkiksi kaikki tekstiilimme ovat kierrätysmateriaalia ja käytämme uusiutuvaa energiaa, Saarikoski kertoo.

Hellan ja Huoneen uusi remontoitu ravintolatila odottaa asiakkaita osoitteessa Aleksanterinkatu 31. Kuva: Aura Saarikoski

Vaikka koronakevät on ollut erittäin vaikeaa aikaa ravintoloille, on Hellalla ja Huoneella ollut hyvä onni sen suhteen, että muutto ja uuden ravintolan remontoiminen ajoitettiin juuri keväälle. Näin remontoimiseenkin jäi enemmän aikaa. Vaikka tilanne nyt ravintoloiden saadessa avata ovensa ruokaileville asiakkaille onkin vielä varsin epävarma, on Hellan ja Huoneen luottamus tulevaan luja.

– Uskomme, että ihmiset haluavat jo lähteä ulos syömään ja nauttimaan kesästä. Keskustan uusivanha ravintolatulokas herättää varmasti mielenkiintoa sekä vanhoissa että uusissa asiakkaissa. Olemme ainakin aluksi auki seitsemänä päivänä viikossa. Luonnollisesti noudatamme päällä olevia rajoituksia asiakaspaikkojen osalta. Hygieniasta huolehdimme aina tarkasti muutenkin ja nyt tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden käyttää käsidesiä ja lämpimiä kosteita pyyhkeitä käsienpesun lisäksi, Saarikoski kertoo.

Keittiömestari Ilmari Saarikoski (oik) ja sommelier Humberto Pulido Garcés. Kuva: Ronja Honko