Tampereen G Livelabissa nähdään keväällä kiinnostavia kansainvälisiä vieraita, kun Lubomyr Melnyk ja Bassekou Kouyate saapuvat Suomeen. Muihin G Livelabin uusiin keikkajulkaisuihin lukeutuvat mm. Frigg, Trygve Seim (NO), Twin Peaks with Gasthaus Orkesteri sekä stand up -koomikko Jacke Björklund.

G Livelabin keikat kevät 2023
G Livelabin keikat kevääällä 2023 tuovat Tampereelle myös Bassekou Kouyaten, joka nähdään yhdessä Ngoni Ban kanssa. Kuvaaja: Peter Hundert
Pianovirtuoosi Lubomyr Melnyk esiintyy Tampereella 27.1.2023.

Lubomyr Melnyk on ukrainalainen pianovirtuoosi, jonka improvisaatioon pohjautuvat sävellykset tekevät kunniaa minimalismin legendoille, kuten Steve Reich ja Philip Glass, mutta edustavat hypnoottista continuous music -tyylisuuntaa. Melnyk on nähty edellisen kerran Suomessa 2019 Temppeliaukion kirkossa ja 2018 Flow-festivaalilla. Tampereen G Livelabissa Melnyk esiintyy 27. tammikuuta.

Bassekou Kouyate on malilaisartisti, joka on tehnyt yhteistyötä niin Sir Paul McCartneyn, John Paul Jonesin kuin Damon Albarnin kanssa. Malilainen ngoni-kielisoittimen mestari saapuu Suomeen konsertoimaan Ngoni Ba -yhtyeensä kanssa ja soittaa G Livelab Tampereella 25. toukokuuta.

G Livelab Tampere julkaisi tänään muitakin uusia konsertteja kevätkaudelle. Gasthaus Orkesteri vie Twin Peaksin ja David Lynchin maailmaan Tampereella 18.3. ja hypnoottista kansanmusiikkia esittävä Frigg juhlii albuminsa julkaisua 23.5. Norjalaissaksofonisti Trygve Seim tuo ECM-levymerkin kautta julkaistun Helsinki Songs -albuminsa (2018) kokoonpanon Tampereelle 4. toukokuuta. Lisäksi G Livelab jatkaa yhteistyötä Lastenkulttuurikeskus Rullan kanssa, kun ohjelmassa on Mimmit-yhtyeen 15-vuotisjuhlakonsertit 13. toukokuuta.

G Livelabin kevätkauden aiempiin konserttijulkistuksiin lukeutuvat mm. Grammy-ehdokkuuksia kerännyt jazzpianisti Gerald Clayton (US), blues-kuningatar Erja Lyytinen, räppäri Ex Tuuttiz sekä soulin ja gospelin kulttinimi The Staples Jr. Singers (US).

Kaikki G Livelab Tampereen uudet konserttijulkistukset:
27.1. Lubomyr Melnyk (UA)
24.2. Stand up -ilta Jacke Björklundin kanssa
18.3. Twin Peaks with Gasthaus Orkesteri
24.3. Jaakko Laitinen & Väärä Raha
17.4. Papanosh (FR)
22.4. Tampere Filharmonia esittää: Brasstopia
26.4. Alexi Tuomarila Trio
27.4. Aili Järvelä
4.5. Trygve Seim: Helsinki Songs + Sooäär/Yaralyan/Ounaskari
13.5. Rulla-klubi: Mimmit 15-vuotisjuhlakonsertit
20.5. The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band
25.5. Bassekou Kouyate & Ngoni Ba (ML)

Ajankohtaiset ohjelmatiedot:
www.glivelab.fi/tampere