Trattoria don Franco on Tuomiokirkonkadun ja Verkatehtaankadun kulmaukseen juuri avattu rento pizzapaikka, josta saa alkuperäiseen napolilaiseen tapaan paistettua pizzaa tuliterästä Izzo-kiviarinauunista ja toki muitakin italialaisia herkkuja. Juomaksi sopii vaikkapa lasillinen italialaista viiniä tai olutta. Hyvän olutvalikoiman lisäksi hanatuotteena on mm. Bierra Morettia suoraan Italiasta.

PÖYTÄVARAUS: Quandoo.fi

Kulmaravintolaan toimitettiin äskettäin italialaisvalmisteinen Izzo-pizzauuni, jossa pizzat kypsyvät nyt lähes räjähtävän nopeasti, eli jopa alle minuutissa. Napolilaiseen tapaan oikeoppisesti valmistettuja pizzoja on paistamassa pitkän linjan keittiötaikuri Ramsey, joka on innoissaan tuliteristä uunistaan. Se on Vera Pizza Napoletanan hyväksymä ja lämpiää äärimmäisiin lämpötiloihin, mahdollistaen samanaikaisesti mm. pohjan ja täytteiden oikea-aikaisen kypsymisen.

Rento ruoka- ja seurusteluravintola panostaa siis myös juomavalikoimaansa, johon sisältyy kohtuullisen kattavan viini- ja olutkimaran lisäksi paljon muutakin, esimerkiksi italialaisia grappoja sekä cocktaileja.

Cocktaileja on ideoinut ravintolan vuoropäällikkö Antti Lassila, joka kertoo  mielellään ravintolan soveltuvuudesta myös illanistumiseen tai vaikka etkopaikaksi.

– Meiltä saa cocktailien kaveriksi pientä naposteltavaa, joka soveltuu hienosti pikkuseurueillekin. Eikä se ole hinnalla pilattua!

Pizzat valmistetaan ravintolassa alusta asti itse. Pizzataikinaa kohotetaan 24-48 tuntia ennen paistamista.

Ravintolan avaaminen näin poikkeukselliseen aikaan osoittaa Don Francolta melkoista pokkaa ja omaan tuotteeseen uskomista. Mutta toisaalta onhan pizzan historia saanut alkunsakin vaikeista ajoista.

PÖYTÄVARAUS: Quandoo.fi