KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELYAstorin hevoshampurilainen

 

Klassikkoravintola Astorin terassilta on leppoisaa seurailla Keskustorin ja kävelykadun ihmisvilinää joko ruokaillen tai viilentäviä virvokkeita nautiskellen. Ulkosalla on mukavaista maistella etenkin ravintolan asiakasystävällisesti hinnoitellun brasserie-listan annoksia.

Suvisina ja aurinkoisina päivinä suu ja vatsa mielivät rentoa ja kevyttä purtavaa. Astorin brasserie-lista pistää riviin mm. useammanlaisia salaatti- ja leipäannoksia, mutta rehevämpiäkin lautasellisia löytyy. Nälkäistä vatsaa kelpaa lepytellä esimerkiksi alusta asti itse valmistetulla, jauhetusta hevosenlihasta tiristetyn pihvin sisältävällä hampurilaisella. Kesän ajan listalla viipyvä hevosburger on lihaisaa ja rentoa purtavaa. Burgerin kyljessä oleva salaatti on raikas kaveri tuhtipihviselle purilaiselle.

Jo toisessa ravintoloitsijasukupolvessa toimiva Astor on omalle linjalleen uskollinen ja mittavan kanta-asiakasjoukon suosima ravintola, joka on tullut tunnetuksi mm. pianobaaristaan. Pianomusisointia pääsee kuuntelemaan vieläkin aina perjantai- ja lauantai-iltaisin. Ravintolassa on monta erilaista tunnelmaa takaosan hienostuneesta ja hillitystä salista etuosan rentoihin baaripöytiin ja kävelykadun ulkoterassiin. Astorilla on myös erilaisia kabinettitiloja kokous- ja yksityistilaisuuksiin. Mikäli varauskirja näyttää täyttä, löytyy Finlaysonin Palatsilta lisää tiloja, joita voi varata myös suoraan Astorista.

Erinomainen sijainti aivan kaupungin ytimessä, Keskustorin laidalla tekee Astorista mukavan ravintolan poiketa esimerkiksi ostosten lomassa haukkaamaan jotain pientä tai tulla illastamaan pitkän kaavan mukaan à la carte -listan annoksin. Sekä bussit että taksit ovat aivan vieressä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Astorin kausimenu surffaa jokiravuista hirveen ja metsäiseen mustikkaan maineikkain viinein

Ravintola Astorin uudistunut myöhäissyksyisen rehevä kausimenu tuo sato- ja riistakauden maut lautasille. Luonnosta ammentavan makukimaran kanssa siemailtavaksi sopii monikin ravintolan viinikaapin antimista. Huikeita helmiäkin...

Piia Kärnän pianomusiikki on Astorin asiakkaiden tunteiden tulkki

Ravintola Astorin elävä pianomusiikki on jo käsite ja flyygeli sen sydän. Piia Kärnä on ehtinyt tulkita musiikkia sekä asiakkaiden tunteita Astorissa tämän vuoden helmikuuhun...

Astorin kausimenulla sydäntalven jouluisia makuja

Astorin tuore kausimenu johdattaa ajatukset ja makuhermot jo jouluisiin tunnelmiin.