Tämä artikkeli on vanhentunut

Ravintoloitsija Christina Suominen valmistaa itse Arthouse Cafe Kehräsaaren annokset niin viikonloppubrunssilla kuin muulloinkin.

Arthouse Cafe Kehräsaari pistää brunssiksi lauantaisin ja sunnuntaisin. Vegevoittoinen brunssi rytmittyy usein DJ:n letkein musiikkimaisemin ja vaihtuvin taidenäyttelyin. Iltapäiväleffankin voi brunssinautintoihin mainiosti miksata.

Kasvis on Arthouse Cafe Kehräsaaren brunssilla kova sana, eli rehevä makukimara on varsin vegevoittoinen. Myös lihaa tai kalaa aina kuitenkin mukana on.

– Brunssipöydässä on selkeitä, puhtaita makuja, jotka perustuvat pitkälti kasviksiin ja juureksiin. Valikoima vaihtelee, mutta mukana on aina muutama salaatti sekä erilaisia tahnoja, joita rakastan. Ja mac and cheese, joka on ihan parasta päiväruokaa. Siihen sitten paahdettuja perunoita ja juureksia kylkeen, ravintoloitsija Christina Suominen kuvailee.

Noutopöytämakujen lisäksi pöytään voi tilata erilaisia edullisia pikkuannoksia, jotka ovat pitkälti kananmunapohjaisia. Suominen on napsinut mukaan parhaita paloja omasta makumatkahistoriastaan.

– Esimerkiksi tulinen tomaattikastikemunakas shakshuka on muisto vuosistani Israelissa. Opiskelin hepreaa ja olin jo muuttamassa Israeliin ihan pysyvästi. Se oli hienoa aikaa. Upea maa, ihania ihmisiä ja järjettömän hyvää ruokaa!

Arthouse Cafe Kehräsaaren brunssilla voi noutopöytäsyötävien kylkeen tilata myös edullisia, kananmunapohjaisia pikkuannoksia. Tulisen tomaattikastikkeinen shakshuka päätyi valikoimaan makumuistona Christina Suomisen ajasta Israelissa.

Kaukomailta brunssifiilistä kohottamaan on saapunut myös DJ Mikko, joka on muuttanut Tampereelle erittäinkin eksoottisten rytmien musiikkimaisemista, Pohjois-Thaimaasta.

DJ Mikko on ammentanut soitantaansa vivahteita Thaimaasta.

– Asuin Chiang Main lähellä Paissa puolisoni kanssa reilun vuoden. Siellä luonnon keskellä oli hienoja DJ-iltoja aina auringonlaskun aikaan. Mukaan tarttui myös sellaista soundia, jota ei aikaisemmin oikein tiennyt olevankaan. Aika pitkälti se elektronisesta musiikista ponnahtaa paljon maailman musiikista vivahteita ottaen. Niitä tunnelmia tulee varmasti soitettua täälläkin, DJ Mikko myhäilee.

Arthouse Cafe Kehräsaaressa laitetaan musisoiden kuitenkin brunssimeiningin ja -väen mukaan muovautuen.

– Sellaista iisinpuoleista musiikkia ainakin tähän kärkeen, mutta musiikkihan elää brunssivaihteen mukaan ilman genrerajoja. Se riippuu ihan fiiliksestä ja ihmisistä.

Arthouse Cafe Kehräsaaren brunssipöydän syötäväiset syntyvät pitkälti kasviksista ja juureksista, vaikka lihaa tai kalaakin aina mukana on.

Brunssin voi vallan mainiosti yhdistää myös iltapäiväleffaan, sillä Niagaran elokuvasaliin on vain askel ravintolan puolelta. Tyytyväisen vatsan kanssa voi siis siirtyä herkkujen ääreltä suoraan elokuvan äärelle tiskin päädyssä sijaitsevan lipunmyyntipisteen kautta.

Arthouse Cafe Kehräsaaren brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-17

HUOM! Brunssia ei järjestetä niinä sunnuntaina, kun ravintolassa on KEITTIÖVALTAUS.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Arthouse Cafe Kehräsaaren à la carte -listalta löytyvä laksakeitto on suursuosittu annos.