Ravintola Hella ja Huone juhlii 25-vuotista taivaltaan nykyisen ja entisten keittiömestarien yhdessä luomalla seitsemän ruokalajin juhlaillallismenulla tammikuussa 2024. Illallisia on kaksi, 19. ja 20. tammikuuta.

– Juhlaillalliset kunnioittavat ja heijastelevat ravintolan poikkeuksellisen pitkää ja rikasta historiaa. Illallisten aikana Hellan ja Huoneen entiset keittiömestarit johdattelevat vieraat ravintolan historian läpi tähän päivään tuoden kukin illalliselle omaa aikaansa kunnioittavan annoksen, joista syntyy tähän päivään etenevä juhlamenu, kertoo ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikoski.

Juhlaillalliset yhdessä Saarikosken kanssa luovat Montgomery Dahl, Arto Rastas, Pekka Koponen, Roni Toivari, Jarmo Kajander ja Juho Rajamäki. Jokainen keittiömestari on suunnitellut annoksen Hella ja Huoneen historiaa kunnioittaen ja omaa aikakauttansa heijastaen. Ravintola julkaisee jokaisen keittiömestarin annoksen lyhyen haastattelun kera tulevina viikkoina.

Juhlaillallinen on samalla myös tilaisuus muistella ja juhlistaa pitkään toimineen korkeatasoisen ravintolan taivalta, tätä päivää ja kurkistaa tulevaankin.

Vuonna 1997 avattu Hella ja Huone on nähnyt ranskalaisen bistrotyylin, molekyyligastronomiset taidonnäytteet, tiukan pohjoismaisen keittiön linjauksen ja klassikkoja syleilevän maku- sekä raaka-ainekartan avautumisen pohjolan ulkopuolelle. Laatuun tinkimättömästi sitoutunut asenne on säilynyt sekä salissa että keittiössä läpi kaikkien vuosien ja uudistusten. Hella ja Huone onkin ollut läpi vuosien yksi kaupungin kulinaarisista käyntikorteista. Sen merkitys Tampereen ravintolakentälle on kiistaton.

Alunperin ranskalaisena bistrona avatun Hellan ja Huoneen perusti Montgomery Dahl vuonna 1997. Hellan ja Huoneen arvostus oli jo tunnustettu jopa parhaana Helsingin ulkopuolella sijaitsevana ravintolana, kun Arto Rastas osti sen ensimmäiseksi omaksi ravintolakseen vuonna 2007. Rastas muutti ravintolan konseptia aiempaa paljon modernimmaksi ja antoi keittiömestareilleen tilaa loistaa sekä luoda omaa visiotaan.

Rastas luopui ravintolasta vuonna 2018, jolloin Hella ja Huone siirtyi silloisen keittiömestarin Ilmari Saarikosken ja sommelierin Humberto Pulido Carcésin omistukseen. Vaikka Pulido Carcés myöhemmin luopui ravintolan omistajuudesta, on keittiömestarin ja sommelierin saumaton yhteistyö jatkunut tähän päivään saakka.

 

Saarikosken luotsaamana Hella ja Huone luottaa lähituotettuun ruokaan sekä uudesti tulkittuihin klassikoihin. Ravintolan profiili kunnianhimoisesti kokeilevana, mutta perinteistä ammentavana fine dining -ravintolana on vahvistunut entisestään.

Vuonna 2020 Hella ja Huone muutti Salhojankadulta ydinkeskustan Aleksanterinkadulle uusiin, tilavampiin ja linjakkaasti sisustettuihin tiloihin.

– Ravintolaelämys muodostuu ruuan, palvelun ja tilan harkitusta ja huolella rakennetusta kokonaisuudesta. Ensimmäinen oma ravintola on ollut ylpeydenaihe sekä jatkuvan oppimisen ja kokeilemisen tila, Saarikoski kuvailee.

Lisätietoja: https://www.saarikoskiravintolat.fi/hella-ja-huone-25-vuotta-juhlaillallinen/www.hellajahuone.fi/varaa-poyta/

Hella ja Huone, Aleksanterinkatu 31

Kuvat: Kohokohdat.fi