tiiliholvi sadankynttilanilta pari kohokohdatTiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1 maksaa.

Yllätysmenussa Tiiliholvin keittiötiimi pääsee toteuttamaan parhaiten osaamistaan ja käyttämään myös pieniä eriä huippuraaka-aineita, joita ei välttämättä muuten rajallisesta saatavuudesta johtuen voitaisi käyttää pidempiaikaisilla menuilla.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.
Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

– Yllätysmenu on osaamisemme lippulaiva. Suunnittelu ja toteutus on meille aina mielenkiintoinen haaste, jossa pyrimme käyttämään sesonkiin ja vuodenaikaan parhaiten sopivia lähialueiden raaka-aineita. Myös niitä, joiden saatavuus on rajoitettu. Esimerkkinä vaikkapa syksyn alueelliset riistalinnut ja mesimarja sekä alkuvuoden made, minkä saatavuus on aina haaste. Lähes päivittäin kokeilemme tuleville yllätysmenuille sopivia raaka-aineita ja samalla haemme juuri sitä yllätyksellisyyttä, mikä on myös tärkeässä roolissa, keittiömestari Pietari Parkkonen kuvailee.

Yllätysmenua ei kerrota vieraille etukäteen, vaan annokset esitellään siinä vaiheessa kun ne tarjoillaan. Allergiat ja erikoisruokavaliot pyritään ottamaan huomioon, mikäli tieto niistä on ilmoitettu ravintolaan hyvissä ajoin etukäteen.

Tarjous on voimassa Pirkanmaan hiihtolomaviikolla viikolla (ma-pe) tuttuun tapaan kahdessa kattauksessa, ensimmäinen klo 17 ja toinen klo 19.30 alkaen. Lauantaina tarjolla on kolme kattausta, klo 14, 17 ja 20. Pöydät täyttyvät nopeasti, joten pöytävaraus kannatta tehdä ajoissa.

Tiiliholvin neljän ruokalajin yllätysmenun normaali hinta on 110 euroa, eli hiihtolomaviikolla vain 55 euroa per herkuttelijahenkilö.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...

Tiiliholvin annosuutuuksissa musta risotto ja kalapastrami kahdesta eväkkäästä

Pietari Parkkosen johtama keittiötiimi kokkaa kevättä Tiiliholvin lautasille. Uudistuneella à la carte -listalla komeilee klassisia annoksia, mutta Tiiliholvin omin keittiötaioin ja -tyylein toteutettuna. –...

Tiiliholvin sisäpiha sai letkeän kesäravintolan – rentoa kesälounasta ja kylmiä juomia

Tiiliholvin sisäpihalla tapahtuu taas uutta! Nyt sinne on syntynyt rento kesäravintola, jonka keittiössä kokataan suveen sopivia annoksia. Tilaukset tehdään näppärästi suoraan keittiöstä ikkunaluukun kautta...