Matka Samarian rotkolle aloitetaan laskeutumalla laakson pohjalle.

Tutustuminen Samarian rotkoon alkaa matkalla Kreetan kauniille maaseudulle. Kaunis vuoristotie ja sen varrella sijaitsevat kylät matkalla rotkovaelluksen lähtöpisteeseen ovat osa elämystä. Mikroilmastot vaihtuvat tiuhaan ja Kauniin vihreät mäntymetsät ja sininen taivas luovat yhdessä kirkkaat kontrastit, jotka hivelevät silmiä pinjapuiden tuoksuessa.

Itse rotkokävely aloitetaan jyrkällä laskeutumisella Kreetan syvimpään rotkoon. Laskeutuminen rotkoon oli nautinnollista sillä Samarian rotko on todella kaunis. Matkalla löytyy myös juomapaikkoja, joissa voi täyttää juomapullon lähdevedellä ja lepuutella jalkoja.

Laskeuduttuasi kivistä vuoristopolkua pitkin alas rotkon pohjalle, helpommalla selviää kävelemällä rotkon toiseen päähän meren rannalle kuin kiivetä takaisin ylös. Itse valitsin kiipeämisen sillä aikaa koko reitin läpi vaeltamiseen ei ollut ja olin saapunut paikalle Plataniaksesta vuokraamallani skootterilla.

Rotkon pohjalle saavuttua kasvonsa voi pestä kirkasvetisessä vuoristopurossa ja jatkaa matkaa kohti merta. Rotkoretkelle kannattaa varata koko päivä. Lopuksi merenrannalla voi pulahtaa virkistävään Välimereen.