Lanzaroten rannikon pikkusaari De la Graciosan hiekkaranta Playa La Cocina. Kuvaaja: Alexander James

Playa La Cocina on ehkä hienoin Lanzaroten rannikon pikkusaari De la Graciosan upeista hiekkarannnoista. Ison tulivuoren juurella on myös toinen ranta, joka tunnetaan myös nimellä Playa Montaña Amarilla. Rantakokemuksen lisäksi vuoren rinteeltä löytyy myös jylhät merimaisemat.

Kristallinkirkkaalle ja suojaisalle rannalle pääsee kätevimmin maastopyörällä. Satamasta patikoiminen kestää puolitoista tuntia.

Muita saaren hienoimpia rantoja ovat Playa de las Conchas, jonka maisemassa siintää tiukan suojelun alainen Montaña Claran saari ja yli neljäsataa metriä pitkä turkoosinväristä rantavettä heijastava Playa La Francesa, joka vie tunnelmallaan eniten caribialaiseen suuntaan.

Saarelle on Lanzaroten saarelta lauttayhteys, joka kulkee Orzolan ja Caleta del Sebon välillä. Famaran jyrkänteet on yksi lyhyen laivamatkan nähtävyyksistä. Juuri tämän jyrkänteen huipulla on Mirador del Rion näköalapaikka, josta saaristoa voi ihailla.

25 minuuttia kestävää laivayhteyttä liikennöivät Romero ja Biosfera Express Lines. Vuokra-auto pitää jättää Orzolaan, sillä La Graciosaan ei pääse autolla. Sen sijaan pyörän vuokraus on loistoidea pikkusaaren upeiden hiekkarantojen tutkimusretkelle maailman äärellä -tunnelmissa. Tosin kannattaa huomioida, että joka paikkaan pyörällä ei ole runsaan hiekan vuoksi helppoa päästä.

VAROITUKSEN SANA! La Graciosa is pure volcanic landscape where there are no trees or shade to shelter from the sun on the paths. There is also no possibility of replenishing food or water on the routes and beaches, so a good hat or cap, sunglasses, enough food and water, and sunscreen should not be missing in any backpack on the routes, as well as proper footwear of course.

https://www.visitlagraciosa.com/en/ferry-lanzarote-la-graciosa/