Madeirran levadakävelyt ovat saaren henkeäsalpaavan kauniita kohokohtia. Kuva: Finnmatkat.
Madeirran levadakävelyt ovat saaren henkeäsalpaavan kauniita kohokohtia. Kuva: Finnmatkat.

Klassikkomatkakohde Madeira Saari houkuttelee edelleen luontomatkailusta kiinnostuneita pariskuntia ja myös lapsiperheitä.

Omaleimaisinta Madeiralla on saaren luonto. Patikkapolut, kukkapuistot, levadat ja veredat, hedelmätarhat ja kasvitieteellinen puutarha tarjoavat ainutlaatuisia luontoelämyksiä.

– Neljä kasvillisuusvyöhykettä samalla saarella takaavat monipuolisuuden. Kukkia ja hedelmiä on tarjolla ympäri vuoden. Madeiran vihreä sydän, laakeripuumetsä Laurisilva, on myös Unescon luontoperintökohde, tietää Finnmatkojen tuotteista vastaava johtaja Pekka Antila.

Historiallisena erikoisuutena Finnmatkojen Funchalin hotellivalikoimasta löytyy Reid’s Palace -hotelli, joka avattiin vuonna 1891 pysähdyspaikaksi Euroopan ja Amerikan väliä seilaaville höyrylaivoille. Hotellivieraiden joukossa on nähty monia kuuluisuuksia kuten Euroopan kuninkaallisia sekä Winston Churchill. Nykyäänkin hotellilla tarjoiltava perinteinen Afternoon tea on yksi saaren suosituista matkailuelämyksistä.

Seixalin jälkeen vesiputous laskee kohti merta rantatien alittaessa kohdan tunnelissa. Kuva: Panoramio.com, MarczuUnohtumattomia maisemia ja kaunista luontoa tarjoavat myös Tema-vaellukset, joita järjestetään ensi keväänä helmi-maaliskuussa Madeiralle kolme.

– Funchalin kaupunki on uudistunut viime vuosina upeasti tinkimättä charmistaan. Hotellit ovat entistä tyylikkäämpiä, uusia trendikkäitä baareja on putkahdellut perinteisten kievareiden oheen, ruoka ja juoma on maistuvaa ja hintatasokin on kohtuullinen, kertoo Antila, joka on juuri palannut tutustumismatkalta Madeiralta.

Finnmatkojen hotellit sijoittuvat Madeiralla kolmeen eri kohteeseen: pääkohde Funchalin lisäksi muutama hotelli tulee myös Canico de Baixoon sekä Canicaliin.

Madeiran palasi Finnmatkojen valikoimaan viiden vuoden tauon jälkeen.
– Tuomme ensimmäisenä matkanjärjestäjänä perhehotellikonseptin Madeiralle, kun avaamme Blue Star Pestana Villagen kaikkine palveluineen ja aktiviteetteineen Funchaliin, iloitsee Antila.

Madeiran-lomat avautuvat myyntiin syksyllä 2013. Matkustuskausi Madeiralle on 13.2.-1.5.2014.

Lue myös: Huikea Porto Monizin ja Sao Vicenten välinen rannikkotie