ke 15.8. – su 19.8.

 Hämeen linna | Hämeen linna, Hämeenlinna | iCal

Hämeen keskiaikafestivaali Hämeenlinnassa Linnanpuiston ja Linnanniemen alueella pidettävä vuosittainen tapahtuma, jonka yhteydessä pääsee myös tutustumaan Hämeen linnaan. Tänä kesänä Hämeen keskiaikafestivaalit pidetään 15.–19.8.2018.

Varsinainen rymistely alkaa perjantaina 17.8. ja päättyy sunnuntaina 19.8. Perjantain pääesiintyjä on kaikkien karjahtelijoiden kuningas eli virolainen Metsatöll. Lauantaina tunnelmoidaan iltanuotioiden ääressä.

Talkoovoimin järjestettävässä tapahtumasta löytyy vuosittain noin 80 esiintyjää, 170 myyjää, 30 työnäytösten pitäjää, 300 keskiaikaleiriläistä, 40 ohjelmanumeroa, 50 eläintä, 400 telttaa ja iso kasa hevosensontaa.

Linnaan pääsee vain festivaalilipulla 18.-19.8.2018.

Lauantai-iltana on lisäksi ohjelmalliset iltapidot linnassa, jonne myydään lippuja erikseen.

OHJELMA

Keskiviikkona 15.8.2018 Hämeen keskiaikafestivaali aloitetaan ennakko-ohjelmistolla kaupungin alueella. Luvassa on jälleen runsas ja monipuolinen kattaus keskiaikaista musiikkia, taisteluita, käsityönäytöksiä, taikuutta, jongloorejä ja luentoja.

Vanajaveden rantaan ja Linnanpuistoon levittäytyvät jälleen laaja keskiaikaharrastajien kylä ja kansainväliset, yli 150 käsityöläisen markkinat. Ravintolakojut ja -teltat palvelevat nälkäistä ja janoista kulkijaa aamusta iltaan.

Torstaina rakentelemme yhä aluetta, joten sisäänpääsy on vapaa. Ohjelmaa ei ole, mutta useimmat torimyyjät kauppaavat herkkujaan ja aarteitaan koko päivän. Tervetuloa markkinahumuun ilmaiseksi!

Perjantain pääesiintyjä illalla on virolainen folkhevin päällikkö Metsatöll. Illalla ohjelmassa on myös turnajaiset puolalaisen Xiążęca Drużynan eli Herttuan Joukkojen tuomina. Uudet bändilöytömme ovat huikeita: täydessä livekunnossa tykittävä irkkupunkbändi 7 Stout Clan ja venäläinen naisarmeija Idisi pistävät jalkasi vatkaamaan väkisinkin. Koko päivän ajan festivaalialueella tapahtuu kaikenlaista: on taikuria, työnäytöksiä, musiikkia ja tanssia. Lisäksi Lasten läänityksessä on lasten turnajaiset talutusratsastuksen muodossa Finnfirdinpalvelemina.

Lauantaina lavalle nousevat tamperelainen folkrockin legenda Greenrose Faire, jolla on taas uusia biisejä mukanaan. GRF ilahduttaa meitä sekä päivällä että illalla. Lauantaihin mahtuvat tietenkin myös turnajaiset sekä kymmenien sotureiden viikinkitaistelunäytös. Lasten läänityksessä ilahduttavat taikurit ja Finnhird. Lauantaina päivällä käydään myös keskiaikaisen mättömiekkailun eli buhurtin SM-osakilpailu linnan eteläpihalla. Lauantaina iltaa kohti istuudumme iltanuotioiden ääreen: osta itsellesi tuoppi kuohuvaa ja syö vatsasi täyteen – trubaduurit ja taikurit viihdyttävät kansaa, kunnes sidomme heidät puuhun. Lisäksi lauantai-iltana on tarjolla ohjelmalliset iltapidot Hämeen linnan Leivintuvassa. Tästä tulevat liput erikseen myyntiin myöhemmin.

Sunnuntaina tavara liikkuu, kun huutokauppojen kuninkaallinen Aki Palsanmäki pistää kuparipannut kiertoon. Viikinkitaistelunäytöskin aiheuttaa meteliä, koska lauantaina ei kuitenkaan vielä saatu tapettua kaikkia. Greenrose Faire nousee lavalle, ja alueella tapahtuu tietenkin koko ajan kaikkea muutakin: taikureita, trubaduureja, työnäytöksiä ja tötteröhattuja.

Joka päivä alueella on autenttinen viikinki- ja keskiaikaleiri, jossa kannattaa käydä tutustumassa. Harrastajat yöpyvät alueella torstaista sunnuntaihin ja elävät aikakauden mukaisesti: ruoka tehdään nuotiolla, ja samalla on aikaa huoltaa aseita ja kirjoa tunikoita. Keskiaikaharrastajat esittelevät mielellään leiriään, joten kannattaa lähteä jutulle!

Tapahtuma


Hämeen keskiaikafestivaali

 ke 15.8. – su 19.8.

 Hintaluokka: Lyyti.fi 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Hämeen linna

Hämeen linna
 Hämeen linna
Hämeenlinna

 Hotellit läheisyydessä