Kaikki Itävallan matkailukohteista tietoa etsineet ovat törmänneet henkeäsalpaavan kauniiseen Hallstattiin, mutta usein unohdetaan alppijärven äärellä sijaitsevan kaupungin läheisyydessä olevat muut luonnonihmeet ja sitä pidetään vain päiväretkikohteena. Kohokohtia Hallstatissa ovat sen upeat näköalapaikat.

Sinisenä kimmeltävän järven rannalla Hallstatissa on paljon nähtävää. Lumipeitteisten vuorien juurella sijaitsevan alppikylän kauneutta koristavat vesiputoukset. Yksi niistä on Mühlbachwasserfall-vesiputous, jonka näkee aivan kaupungin keskustasta. Sinne on helppo tehdä vaellusretki. Vain 15 minuutin autoretkellä kylästä pääsee Waldbachstrubin jylhälle vesiputoukselle, jota kehutaan kauniimmaksi, mitä kuvat antavat viitteitä.

Hallstatia ja sen ympäristöä pääsee ihailemaan myös hissillä. Skywalk-näköalatasanteella 360 metrin korkeudesta maisemat ovat kohdillaan.

Vuorenrinteisiin louhitut suolakaivokset on yksi Unescon maailmanperintökohteen kiehtovista kohteista, joihin kannattaa tutustua, jos aika vain riittää.

Jyrkän vuoristoalueen ja järven väliin rakennettu pikkukaupunki on niin tiiviisti rakennettu, ettei perinteinen hautausmaa käytäntö toiminut. Kaupunkilaisten paikallisiin perinteisiin kuuluu luukappeli, jossa säilytetään asukkaiden kalloja. Se on yksi mielenkiintoisimmista kulttuurikohteista Hallstatissa.

Lue lisää Hallstatista Wikipediasta.

Luontokohteita lähellä Hallstattia

1Gollingerin vesiputous

Gollingerin vesiputous lähellä Hallstatia ja Saltzburgia

Kansikuva Sorasak, Unsplash