Kaikki Itävallan matkailukohteista tietoa etsineet ovat törmänneet henkeäsalpaavan kauniiseen Hallstattiin, mutta usein unohdetaan alppijärven äärellä sijaitsevan kaupungin läheisyydessä olevat muut luonnonihmeet ja sitä pidetään vain päiväretkikohteena.

Hallstatissa on paljon nähtävää. Yksi niistä on Mühlbachwasserfall-vesiputous, jonka näkee aivan kaupungin keskustasta. Sinne on helppo tehdä vaellusretki.

Jyrkän vuoristoalueen ja järven väliin rakennettu pikkukaupunki on niin tiiviisti rakennettu, ettei perinteinen hautausmaa käytäntö toiminut. Kaupunkilaisten paikallisiin perinteisiin kuuluu luukappeli, jossa säilytetään asukkaiden kalloja. Se on yksi mielenkiintoisimmista kulttuurikohteista Hallstatissa.

Hallstatia ja sen ympäristöä pääsee ihailemaan myös hissillä. Skywalk-näköalatasanteella 360 metrin korkeudesta maisemat ovat kohdillaan.

Vuorenrinteisiin louhitut suolakaivokset on yksi Unescon maailmanperintökohteen kiehtovista kohteista, joihin kannattaa tutustua, jos aika vain riittää.

Lue lisää Hallstatista Wikipediasta.

Luontokohteita lähellä Hallstattia

1Gollingerin vesiputous

Gollingerin vesiputous lähellä Hallstatia ja Saltzburgia

Kansikuva Sorasak, Unsplash