Täydellisesti remontoidun Bassin talon uusi ravintola on syksyllä 2018 avattu Ravintola Bassi. Kala- ja äyriäispainotteinen ravintola ylistää mereneläviä ja tähtiannokseksi on nostettu muhkea äyriäisvati.

Kalaravintolan perustaminen Turun Aurajokirantaan on ollut Santtu Kiilin haave aina. Nyt haave on toteutunut
–  Pitää uskaltaa haastaa itsensä. Vain sillä tavalla voi tehdä jotain ainutlaatuista, sanoo Bassin toiminnasta vastaavan Manu Events -yrityksen toimitusjohtajana työskentelevä Kiili.

Turussa ei ole vuosiin ollut kalaravintolaa, mutta nyt sellainen toimii vieläpä kaupungin ykköspaikalla, aivan Aurajokirannassa.

Manu Eventsin toinen osakas, ravintolatoimenjohtaja Kimmo Nurmi kertoo, että Bassissa käytettävien raaka-aineiden eteen on tehty paljon työtä.

–  Valmiita kanavia ei ollut, joten kävimme neuvotteluja monien eri tahojen kanssa.  Päädyimme lopulta käyttämään useita eri tuottajia, ja myös luomaan uusia kanavia, joilla saamme tuoreita äyriäisiä ja kaloja Turkuun, kertoo Nurmi.

Vuosienvarrella ydintiimi on tehnyt useita matkoja, joilta on ammennettu inspiraatiota kalaravintolaan. Nurmea ihastutti Tukholmassa ja Göteborgissa sijaitsevien ravintoloiden rentous ja mutkattomuus. Sellaisen tunnelman hän haluaa luoda Bassiinkin.
–  Haluamme rohkaista ihmisiä jakamaan annoksia ja kokeilemaan uusia makuja. Bassissa ei katsota pahalla, vaikka joku närppii toisen lautaselta. Se on suorastaan suositeltavaa, nauraa Nurmi.

Bassin keittiöpäällikkö Marko Jaakkola on samoilla linjoilla.

– Toivon, että syöminen Bassissa on iloinen ja sosiaalinen tilanne! Meillä ei ole mitään kynnystä kokeilla uusia makuja, ja opastamme asiakkaita todella mielellämme.

Bassin ruokalistan tähti – ja keittiöpäällikön omakin suosikki – on ehdottomasti äyriäisvati. Sen voi ottaa joko pääruuaksi, tai seuralaisensa kanssa jaettavaksi alkuruuaksi. Jaakkola nostaa listalta esiin myös kokonaisena kypsennetyn kalan ja vegaanimenun.

– Kaikki menumme ovat mielenkiintoisia ja helposti lähestyttäviä, mutta vegaanimenu on mielestäni erittäin kiinnostava ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Bassi on saanut turkulaisilta innostuneen ja lämpimän vastaanoton, ja ennakkoon tehtyjen pöytävarausten määrä ylitti kaikki odotukset.
–  Ihmisten aito innostus ja heiltä saatu positiivinen palaute on ollut aivan mahtavaa. Se on ollut meille se moottori, josta olemme saaneet uskoa omaan tekemiseemme, sanoo Kiili.

Lounasta, illallista, drinkkejä ja Club Bassi

Ravintola Bassi sijaitsee Aurakadun ja Läntisen Rantakadun kulmassa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 9. Rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevissa tiloissa on yhteensä 200 asiakaspaikkaa.

Ravintola Bassi on avoinna kuutena päivänä viikossa, maanantaista lauantaihin.

Arkisin tarjolla on lounasta kello 10.30-14. Valikoimassa on kotiruokatyyppinen lounas, kasvisannos, salaattibowl, Bassin toast skagen, ostereita ja kolmen ruokalajin lounasmenu. Lounaiden hinnat alkavat 10,40 eurosta.

Illalla Bassissa on tarjolla monipuolinen menu, josta löytyy kala-, äyriäis-, liha- ja kasvisruokia. Bassin ruokalistan tähti on upea äyriäisvati, lisäksi Bassin erikoisuuksia ovat muun muassa savustetut katkaravut, sinisimpukat ja Bassin omatekoiset ranskalaiset, bouillabaise-keitto ja puolikas hummeri lisukkein. Bassin keittiö ottaa tilauksia vastaan aina klo 22.30 asti.

Ravintola Bassin ravintolapäällikkönä työskentelee Nina Saxholm, Bassin viineistä vastaa viinimestari Marjo Heinonen ja Bassin pääbaarimestari on Tanja Raunio. Kaikkiaan Bassi työllistää noin 20 henkilöä.

Bassi on paikka, jonne tullaan viettämään iltaa. Perjantaisin ja lauantaisin ravintolasalin valot himmenevät kello 22, ja samalla musiikin volyymi nousee. Bassin kolmoskerroksesta löytyy Club Bassi, jossa on oma baari, tanssilattia ja vaihtuvat huippu-dj:t. Club Bassi on avoinna perjantaisin ja lauantaisin kello 04 asti. Kolmoskerroksesta löytyy myös upea kattoterassi.

Ravintola Bassiin on rakennettu hissi, joten ravintolaan on esteetön pääsy.

Ravintola Bassin ravintoloitsijana toimiva Manu Events on yksityisessä omistuksessa oleva yritys, joka toimii useassa pisteessä eri puolilla Turkua. Manu Eventsin tunnetuin brändi on Mauno, ja Kupittaalla sijaitsee kolme Mauno-ravintolaa. Mauno on myös Turun suurin kokouskeskus. Manu Eventsin toimipisteisiin kuuluvat myös kesäravintola Uittamo Paviljonki, Akatemiatalo, juhlasali sekä Vierailukeskus Joki. Yritys järjestää asiakkailleen noin tuhat tapahtumaa kuluvan vuoden aikana. Manu Eventsin liikevaihto on vuonna 2018 noin neljä miljoonaa euroa ja yritys työllistää kaikkiaan lähes 50 henkilöä.

Kuvat: Ravintola Bassi

Varaa pöytä: bookatable.com