Ilo ja hyväntuulisuus pulppuaa Ville Pulkkisesta, joka toivoo, että ihmiset ottaisivat silloin tällöin itselleen akkuja lataavaa aikaa vaikkapa kaupungin kulttuuritarjontaan kiireettömästi tutustuen ja hotellissa yöpyen. Taikka vaikka vain Vihtorin Verannalla piipahtaen.

Ravintolapäällikkö Ville Pulkkinen saapui keskustavilskeisestä hotelli Ilveksestä tunnelmalliseen Tammeriin. Maineikkaan hovimestari Alexander Grobowskyn jalanjäljissä astuva Pulkkinen kutsuu ihmisiä nauttimaan Tammerista ja elämästä.

Yli kymmenen vuotta Sokos Solo Hotel Ilveksessä toiminut Pulkkinen on siirtynyt Tampereen modernista klassikosta legendaariseen, boutique-hotel-henkiseen Radisson Blu Grand Hotel Tammeriin.

– Täällä on aivan omanlainen henki. Perinteitä kunnioitetaan, mutta palvelu ja laatu ovat silti tätä päivää, Pulkkinen summaa.

Koristeellisten ja arvokkaidenkin puitteiden ei Pulkkisen mukaan pidä missään nimessä antaa aiheuttaa jännitystä, sillä Tammerin ovet on tarkoitettu kaikkien avattaviksi.

– Ovemme ovat aina avoinna ja baaritkin lain puitteissa. Tänne voi tulla rentoutumaan ja vaikka yöpymään rauhoittuen viikollakin.

Vihtorin Verannalle voi piipahtaa esimerkiksi kahville kaverin kanssa tai suunnata alakerran ravintola Trattoriaan syömään. Ruoka vetää myös Pulkkista puoleensa.

– Tiesin, että Eeva Heino tiimeineen on keittiössä, joten tänne oli luottavainen mieli tulla. Tammerin ravintolatarjonta on moniulotteinen ja laadukas. On helppoa lähteä kehittelemään tapahtumia tämän ruoan ympärille.

Savon sydämestä syntyisin oleva Pulkkinen nauttii hyvän ruoan ja juoman lisäksi myös kulttuurista. Urheilukulttuuristakin. Puuhakas mies malttaa nykyään myös pysähtyä ja rentoutua nauttimaan niistä, ja toivoo toistenkin tekevän samoin.

– Hakametsän jäähalli ja jääkiekkomuseo ovat sellaisia savolaispojan pyhiinvaelluskohteita, mutta silti ehdin asua Tampereella seitsemän vuotta, ennen kuin jääkiekkomuseoon kerkisin. Miettikää, seitsemän vuotta!

Jaana Kariskoski

Pulkkinen kutsuukin ihmisiä nauttimaan kiireettömästi niin ympäröivän kaupungin kulttuurista, teatterista, museoista, kahviloista kuin yhdessäolostakin vailla tohinaa ja huolta kotiinpalusta iltaöisellä taksitolpalla jonotellen. Oman kotikaupungin maisteleminen kaikessa rauhassa hotelliyöpymisineen kannattaa.

– Asiakkaat ovatkin kuvailleet, että aika pysähtyy hyvällä tavalla, kun astuu Tammerin pääovista sisään, hotellinjohtaja Jaana Kariskoski toteaa hymyillen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

vihtorin veranta kohokohdat
Vihtorin Veranta yhdistää vanhaa ja uutta raikkaasti.