Valtteri Hakkarainen on kekseliäs ja innokas kokki. Hän ideoi esimerkiksi Henriksiin viimekesäisen pop up -ravintolan, jossa grillattiin ulkosalla.

Ravintola Henriks saa uuden keittiömestarin raikkaalla ja idearikkaalla otteella kokkaavasta Valtteri Hakkaraisesta. Aikanaan Henriksissä ensimmäisen työharjoittelunsa tehnyt Hakkarainen on unelmapestissään.

Hakkarainen aloitti Henriksissä syksyllä 2016 silloisen keittiömestari Petri Peltolan oikeana kätenä. Hakkaraisen ja Henriksin suhde on kuitenkin paljon pitempi ja tunnetta täynnä. Henriks on nimittäin ollut Hakkaraisen ensimmäinen työharjoittelupaikka 11 vuotta sitten. Ja unelmapesti jo silloin.

Koko aikuisikänsä ravintola-alalla työskennellyt Hakkarainen on sittemmin ehtinyt vaikuttaa monissa muissakin ravintoloissa, viimemmäksi Huberissa. Lopulta tie kulki takaisin Henriksiin ja ympyrä sulkeutui.

– Olin aina halunnut tänne töihin. Tamperelaiset huippukokit ovat melkein kaikki olleet jossain vaiheessa Henriksissä ja täällä on ollut muitakin kovia suomalaiskokkeja, Hakkarainen kuvailee.

33-vuotias Henriks on jo klassikko ja vanhin edelleen toimiva Vuoden ravintolaksi valittu ravintola. Sekä Henriksin perinteikkään että uudistusmielisen annosulottuvuuden hyvin hallitseva Hakkarainen pääsee nyt toteuttamaan ideoitaan täysillä, sillä tästä eteenpäin häntä tituleerataan keittiömestariksi. Yksi suuri 11 vuotta sitten Henriksin ovesta sisään astuneen nuorukaisen tulevaisuudenunelmista on toteutunut.

– Vuosien vieriessä on koko ajan takaraivossa ollut ajatus ja unelma keittiömestarin paikasta. Tänä aamuna kävelin noista ovista sisään ja tajusin yhden unelman taas täyttyneen.

Kun Petri Peltola siirtyi kohti uusia haasteita, heräsi ravintoloitsija Saara Sinivuorelle oitis ajatus Hakkaraisesta keittiömestarina.

– Valtteri hoitaa tehtävänsä hienosti. Hän on innokas ja osoittanut sekä henkisiä että fyysisiä taitoja tähän työhön, Sinivuori summaa.

Hakkarainen aloittaa uudessa keittiömestarin pestissään virallisesti 1.4. Ravintolan uusi ja Hakkaraisen ensimmäinen oma à la carte -lista julkaistaan 10.4.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

PÖYTÄVARAUS

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Henriksin pöytiintarjoiltu & noudettu lauantaibrunssi

Taas tuli yksi syy lisää rentoilla lauantaisin ja jättää aamupalakokkailut ammattilaisten käsiin. Henriks on alkanut tarjota rentoa "runssia" lauantaisin klo 12-15.

Yhteistyö lähikalastajan kanssa ruokkii Henriksin keittiömestarin kekseliäisyyttä

Ravintola Henriks on ostanut kalansa kohta jo kolmen vuoden ajan suoraan kalastaja Tommi Laitiselta. Kun ravintolakeittiöön ostetaan kaikkia niitä eväkkäitä, joita kulloinkin verkkoihin tarttuu, on...

LA 7.3. | Henriksin lauantaibrunssi on astetta rennompi runssi ja lasillinen kuplivaa

Taas tuli yksi syy lisää rentoilla lauantaisin ja jättää aamupalakokkailut ammattilaisten käsiin. Henriks on alkanut tarjota rentoa "runssia" lauantaisin klo 12-15.