Syksyllä Deli 1909 & Wine Barin paikalle oman ravintolansa avaava Ville Koho kantaa kokemusarsenaalissaan Kööpenhaminan letkeän laadukasta ravintolamenoa. Kuva: Janina Koho

Deli 1909 & Wine Barin tarina osoitteessa Puutarhakatu 11 päättyi, kun ravintola sulkeutui syyskuun alussa. Maineikkaassa ravintolatilassa starttaa kuitenkin perjantaina 15.9. tutun ravintolapäällikön pitkäaikainen unelma, Bistro Eloisa. Ravintoloitsija Ville Koho kumppaneineen lupaa loihtia ruuan ja juoman ohella myös eloisaa discofiilistä.

avautuva Bistro Eloisa tulee olemaan bistroruokaa tarjoava viinivetoinen ravintola. Ruoka nousee hyvin vahvasti framille – saadaanhan tilaan remontin myötä kunnon keittiö.

– Hyvä bistro sisältää mahdollisuuden herkutella niin lyhyen kuin pitemmänkin kaavan kautta. Meille voi ja kannattaakin tulla siis herkuttelemaan kokonaisvaltaisesti, Koho kuvailee innostuneesti.

Vaikka muutos viinibaarista ruokaravintolaksi onkin selkeä, ei vanhan ravintolatilan upean rosoista tunnelmaa lähdetä remontissa hävittämään. Seinät, lattia ja katto säilyvät muuttumattomina.

Bistro Eloisan ravintoloitsijana toimiva Koho on kartuttanut osaamistaan Kööpenhaminan huippuravintoloissa. Mukana ravintolan toiminnassa on vahvasti myös hänen vaimonsa, Janina Koho. Voidaan siis puhua perheyrityksestä. Mentoreina toimivat edelliset ravintoloitsijat, Anu ja Sami Lappalainen.

– He ovat pitkän linjan kokeneita yrittäjiä, joilla on mahtava määrä kokemusta. Näen ehdottomasti positiivisena, että he ovat tukemassa Eloisan matkaa. Olemme Samin kanssa puhuneet paljon herkuttelusta ja ravintoloista tässä parin vuoden aikana. Eloisa kumpuaa samanlaisesta intohimosta kuin millä Lappalaisten Tuulensuu avattiin aikanaan. Minkälaista ruokaa halutaan tehdä ja miten asiakkaita palvella.

Palvelukulttuuri onkin yksi niistä seikoista, joka on liki Kohon sydäntä. Hyvän juoman ja ruoan ohella, tietenkin. Jututimme Kohoa helmikuussa 2022, jolloin miehellä oli jo selkeä visio oman ravintolan avaamisesta:

Delin ravintolapäällikkö Ville Koho kurvasi Kööpenhaminan huippuravintoloista Tampereelle