Keittiömestari Saara Salon (oik-) keittiötiimillä kokki Mia-Maria Lajunen mukaan lukien on hyvä meininki ja työyhteisössä hyvä henki. ”Me olemme joukkue, jossa kaikki ovat yhtä tärkeitä”, Salo summaa.

Koskipuiston kulman Pella’s Koskikatu 7 ajattelee ravintolan rohkeasti uudella tavalla – se on ruokaravintola, viinibaari, kahvila ja aamiaisravintola. Aamusta iltaan asti auki oleva uutuus yhdistää keittiötiimin, saliosaajien sekä kondiittorien voimat.

Vain muutaman metrin päässä yrittäjä Katriina Pellaksen suositusta Pella’s cafesta sijaitsee hänen uusi monipuolinen ravintolansa, Pella’s Koskikatu 7, jota ei lokeroimaan pysty.

Aamusta pitkälle iltapäivään ravintolassa on tarjolla mittava valikoima aamiaiseen sekä brunssiruokailuun sopivia settejä sekä annoksia, joiden kanssa voi nauttia mannermaisen kahvilan tyyliin sopivasti erilaisia viinejä kuplilla tai ilman.

Iltapäivällä ravintola avaa à la carte -tarjontansa, jonka taajaan vaihtuvasta makukavalkadista vastaa keittiömestari Saara Salo tiimeineen. Salo on aikaisemmin työskennellyt Helsingin nimekkäissä ravintoloissa Cocinasta Torniin, Strimbergistä Solnaan ja Töölönrannasta Crowne Plazaan. Opiskeluaikana Tampereella asuessaan hän on työskennellyt Näsinneulassa.

– Aidoista ja laadukkaista raaka-aineista valmistetut klassikot ovat lähellä sydäntäni, mutta pidän monenlaisesta hyvästa ruoasta, mikä kuvastuu listallammekin. Haluan ennen kaikkea kieriskellä hyvissä mauissa ja se on myös se kokemus, minkä haluan asiakkaillekin annoksillamme välittää, maalailee Salo.

Paistettua kuhaa, ruohosipuli-perunamuusia, sinisimpukoita, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä ja Noilly Prat -kastiketta.

Pella’s Koskikatu 7 avaa uusia uria myös à la carte -listansa osalta, sillä kaikkia annoksia on saatavilla kahdessa eri koossa.

– Idea lähti siitä, että kun menen itse ravintolaan syömään, löydän yleensä alkuruokapuolelta sellaisia annoksia, joita haluaisin syödä pääruokana. Aloimme miettiä, että miksi päättäisimme asiakkaan puolesta minkä kokoisen annoksen hän haluaa syödä. Meille voi tulla syömään vaikka yhden pienen annoksen tai syödä koko listan läpi, Pellas kuvailee.

Pikkuannokset ovat mukavia myös viinilasillisen kaverina. Valita voi niin pientä suolaista kuin ravintolan kondiittorien loihtimaa makeaakin. Pellas Koskikatu 7 soveltuukin vallan mainiosti viinistelyyn sekä seurusteluun.

– Henkilökohtaisesti minusta on tosi hienoa, että ravintolaan voi tulla ihan vain lasilliselle hyvää viiniä, vaikka halutessaan voi syödä myös pitkän kaavan kautta, vuoropäällikkö Ellen Lang kuvailee.

Viineihin onkin panostettu monessa mielessä.

– Meillä on viineissä europohjainen kateajattelu prosenttikatteen sijaan, sillä myymme mieluummin 20 pulloa viiniä edullisesti kuin kaksi pulloa kalliilla. Lisäksi haluamme keskieurooppalaiseen tapaan myydä erinomaisia viinejä kohtuulliseen hintaan, Pellas valottaa.

Ravintola tekee yhteistyötä Metro Winesin Juha Lihtosen kanssa, joka on yksi Suomen arvostetuimpia ja kansainvälisestikin kisavoitokkaimpia sommeliereja.

Ravintoloitsija Katriina Pellas (oik.) on iloinen löydettyään salitaituri Ellen Langin tiimiinsä.

Yrittäjänä Pellas on tunnettu rohkeasta ja tinkimättömästä tekemisestään sekä laatuun panostamisestaan.

– Kun perustin Pella’s cafen, minulla oli tavoitteena tehdä siitä kaupungin paras kahvila. Olemme nyt päässeet siihen pisteeseen, että ihmiset tuntevat meidät hyvin ja arvostavat laatuamme. Ravintolan suhteen tavoitteeni on se, että kun pimeänä tammikuisena maanantai-iltana Hämeenkadulla ei liiku ristin sielua, mutta jossain on silti pöhinää, niin se on Pella’s Koskikatu 7.

– Tähtään siihen, että valitsee täältä minkä annoksen tai viinin hyvänsä niistä tulee asiakkaalle sellainen tunne, että kylläpä elämä on ihanaa! Hyvä ruoka ja hyvä juomahan ovat parasta elämässä, toteaa Pellas hymyillen.

Kokki Mia-Maria Lajunen käsissään pitkään kypsytettyä goudaa, dijon-kreemiä, pikkelöityä punasipulia sekä fermentoitua mustapippuria sisältävä härkäcarpaccio-annos.

Pella’s Koskikatu 7 -ravintolan tarina sai alkunsa siitä, että Pella’s cafen seinät alkoivat tulla vastaan suosion myötä. Kaikki halukkaat eivät aina sisälle mahdu, mutta myös kondiittorien ja keittiön puolella alkoi olla ahdasta. Henkilökunnalla oli leipomohaaveitakin.

Anne Halonen henkilökunnastamme heitti jossain vaiheessa, että voisimme laajentaa uusiin tiloihin, muistelee Pellas.

Kun samassa rakennuksessa sitten vapautui keittiöllinen liiketila, oli suunnitelma selvä: Pella’s laajentaisi tilojaan ja samalla myös toimintaansa selkeästi ruokaravintolapuolelle.

Liiketilaan tutustuttaessa alakerrasta paljastui iloinen yllätys. Sieltä löytyi juuri remontoitu tila, johon voi rakentaa leipomon. Uusi ravintola mahdollistaa siis hyvät tilat sekä kokeille että kondiittoreillekin, kun leipomo valmistuu myöhemmin keväällä.

Kaiken muun hyvän lisäksi isännöitsijä vinkkasi tiimiin kovan luokan kokkia, eli Saara Saloa, jonka kanssa Pellaksen kemiat ja ajatusmaailmat kohtasivat keittiömestaritasolle asti välittömästi. Kun monissa nimekkäissä ravintoloissa toiminut sali- ja viinitaituri Ellen Lang vielä löytyi tiimiin mukaan, olivat Pellaksen suunnitelmat selvät.

– Saimme ihan huippuosaamista sekä keittiöön että saliin. Silloin päätin, että lähdemme tekemään korkeatasoista ravintolaa, joka ajatellaan alusta alkaen eri tavalla kuin Suomessa yleensä. Teemme siitä ruokaravintolan, viinibaarin, aamiaisravintolan ja kahvilan. Ihan kuten Pella’s cafe on enemmän kuin pelkkä kahvila, on Pella’s Koskikatu 7 enemmän kuin pelkkä ravintola, summaa Pellas.

Ravintolan fb-sivu

Ravintolan kotisivut

Pella’s Koskikatu 7, Koskikatu 7

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Kohokohdat.fi