Tampere sai uuden olutkaupan ja baarin yhdistelmän, kun Ratinan ostoskeskuksen ja Koskikeskuksen välisellä kujalla avautui perjantaina 17.9.2021 Beer shop & bar Kuja.

Pääomistajakaksikko, Mirka Riikonen ja Roosa Opas, ovat tuttuja kasvoja kaupungin Gastropub-, baari- ja olutkauppakentältä.

– Mirka on tuttu näky baaritiskien takaa, sillä hän on kaatanut kaikenlaista juomaa tamperelaisille jo 20 vuoden ajan. Oma taival alalla on hiukan lyhyempi, toki kasvot saattavat olla monelle tutut esimerkiksi Flindan tai Sohon tiskin takaa, Opas kertoo.

Kaksikon taustavoimista löytyy vahvaa tulitukea. Epäilemättä mielenkiintoisin nimi olutharrastajan vinkkelistä on alunperin Tampereella perustettu, nykyisin Suomen kärkipanimoihin kuuluva Salama Brewing, jonka omistajistolla on näppinsä Kuja-pelissä. Vaikka Salaman maltaisia luvataan valikoimassa olevan yllin kyllin niin hanoissa kuin tölkeissäkin, ei kyseessä kuitenkaan ole panimon tap room, vaan oma ravintolansa.

Tiedossa on niin moderneja oluttyylejä kuin klassikoitakin musiikkimenon rytmittämänä. Myös syötävää oluen kylkeen saa, sillä ainakin vegaanisia toasteja on tiedossa. Eikä olutkaan näyttele ihan kaikkia rooleja tällä näyttämöllä, vaan tilaa jätetään myös käsityösiidereille ja kuulemma laatukahvillekin.

Kuja on avoinna rajoitusten mukaisesti* ma–ti 14–22(24), ke–to 14–24 ja pe–la 12–24.

Beer shop & bar Kuja, Ratinankuja 1

(*Päivitetty 20.9.2021)