Ravintolapäällikkö Sami Mäyrä palvelee juomin suoraan kesäravintolan ikkunan kautta.

Tiiliholvin sisäpihalla tapahtuu taas uutta! Nyt sinne on syntynyt rento kesäravintola, jonka keittiössä kokataan suveen sopivia annoksia. Tilaukset tehdään näppärästi suoraan keittiöstä ikkunaluukun kautta ja tarjoillaan pöytiin niin terassille kuin sisätiloihinkin.

– Tänne tullaan porttikongin kautta, tilaukset tehdään ja maksetaan tuolla ikkunaluukulla, juoman saa jo heti mukaan ja tarjoilija tuo sitten annoksen pöytään. Tänne voi tulla myös sille pelkälle virvoittavalle juomalle, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kertoilee.

Kesälounastarjonnassa on mainiosti kesään sopivia rentoja klassikoita, kuten caesarsalaatti kylmäsavulohella.

Sisäpihan terassi on kaksiosainen. Lounastaa ja seurustella voi ihan kummalla puolella tahtookaan. Kesäravintolan puoleinen terassi on paisteisempi ja Tiiliholvin puoleinen taas varjoisampi. Myös kesäravintolan sisätiloissa voi ruokailla maksimissaan parinkymmenen vieraan vahvuudella.

Kesäravintolan seinälle päässeet taulut löytyivät varastona toimineen rakennuksen kätköistä. Taiteilija ei valitettavasti ole tiedossa. Tiedätkö sinä?

Viime kesänä valmistunutta patiomaista terassialuetta suunnitellessa ajatus kesäravintolasta oli jo pienenä pilkkeenä Tiiliholvi-tiimin silmäkulmassa.

– Piharakennus oli meillä varastotilana, mutta aloimme vähitellen miettiä sille jotain sellaista käyttöä, josta olisi iloa laajemmaltikin.

Lopulta kypsyikin ajatus rennosta ravintolasta, josta saisi vaikkapa simppeleitä mutta maukkaita kesälounasannoksia, kuten salaatteja ja keittoja. No, nyt tarjolla on vaihtuvan päivän keiton ja bouillabaissen lisäksi caesarsalaattia kala-, liha- ja kasvisversiona. Ja laseihin kaadellaan juomaa jos jonkinlaista.

Tilaukset tehdään suoraan keittiöstä ikkunan kautta. Sen jälkeen voi siirtyä pöytään juoman kanssa odottelemaan tarjoilijan tuomaa annosta.

Ravintolarakennuksella on varsin mielenkiintoinen historia, sillä sen toinen pääty on toiminut hevostallina ja nyt ravintolakäytössä oleva tila taas talonmiehen asuntona. Paikassa on myös melkoisesti potentiaalia, sillä tilat taipuvat varmasti monenlaiseen herkulliseen toimintaan.

– Ravintolaa voi esimerkiksi varata yksityistilaisuuksia varten. Ja mitä nyt keksimmekään vielä täällä tehdä, tuumii Mäyrä mystisesti.

Kesälounasta on tarjolla kesäkeittiöstä maanantaista perjantaihin klo 12-16 heinäkuun loppuun asti. Tämän jälkeen lounasta kokataan tuttuun tapaan Tiiliholvin keittiössä monin eri annosvaihtoehdoin.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin sisäpiha sai letkeän kesäravintolan – rentoa kesälounasta ja kylmiä juomia

Tiiliholvin sisäpihalla tapahtuu taas uutta! Nyt sinne on syntynyt rento kesäravintola, jonka keittiössä kokataan suveen sopivia annoksia. Tilaukset tehdään näppärästi suoraan keittiöstä ikkunaluukun kautta...
Ravintola Tiiliholvi

Tiiliholvin salainen sisäpiha ja kesäkeittiö avautui kesälounaalle

Tiiliholvin sisäpiha sai viime kesänä komean kaksiosaisen patioterassin ja tänä kesänä paljastuu vielä paljon kaikkea uutta. Tällä viikolla starttasi kesälounas. Kesäpihalla lounasta tarjoillaan myöhempään ajankohtaan...

Tiiliholvin annosuutuuksissa musta risotto ja kalapastrami kahdesta eväkkäästä

Pietari Parkkosen johtama keittiötiimi kokkaa kevättä Tiiliholvin lautasille. Uudistuneella à la carte -listalla komeilee klassisia annoksia, mutta Tiiliholvin omin keittiötaioin ja -tyylein toteutettuna. –...