Aleksanterinkadulle avattavan Thai Street Foodin annokset ovat rivakasti tarjolle kokattavaa ehtaa thairuokaa kevätrullista Pad Thaihin ja erilaisiin wokkeihin.

Kyttälän kulinaarikaupunginosa rikastuu jälleen uudella ravintolalla, kun huhtikuussa Aleksanterinkadulle avataan rivakasti raikasta thairuokaa kokkaava Thai Street Food. Niin lounaalla kuin ilta-aikaankin avoinna olevan ravintolan ruokamantra pyörii autenttisuuden, yksinkertaisuuden, nopeuden ja makurunsauden kehää Thai-kokkien keittämänä.

Thai Street Food on vain alle pari vuotta sitten Porvoosta ponnistanut ja suosion myötä nopeasti kasvuun lähtenyt ketju. Vaikka kaikki sen ravintolat noudattavat samaa pohjaa laadun ja ruokatarjonnan suhteen, on niistä jokainen suunniteltu erikseen heijastelemaan myös kotikaupunkinsa tyyliä. Niin myös Tampere, joka on kolmas Thai Street Food.

– Sisustustyylimme on funky, fun and Scandinavian. Ravintolassa on avokeittiö, joten asiakkailla on suora näkymä toiminnan keskelle, Curtis Pollard kuvailee.

Annokset ovat mauiltaan rehevää ja muodoltaan simppeliä sekä nopsakasti lautasille nautittavaksi kokattavaa thairuokaa. Lista pidetään lyhyenä, vain 8-10 annoksen mittaisena, mutta se elää kuukausittain.

– Tuoreet raaka-aineet saapuvat ravintoloihimme päivittäin ja sen maistaa ruokamme runsaassa ja aidossa makukirjossa.

Lounaslista vaihtuu viikottain ja annoksista on aina saatavilla sekä kasvis- että vegaaninen vaihtoehto. Pad Thaita on tarjolla aina.

– Noutopöytälounasta ei meillä ole, vaan kaikki annokset valmistetaan hyvin nopeasti tilauksesta. Annokset ovat lisäksi sen verran runsaan kokoisia, että asiakkaiden vatsat täyttyvät varmasti, Collin lupaa.

Annoksia voi paikan päällä ruokailun lisäksi napata näppärästi myös mukaansa. Se oli ajatus Thai Street Foodin alkutaipaleesta asti muutenkin, eli laadukasta noutoruokaa nopeasti.

Thai Street Food syntyi omistaja Roni Collinin intohimosta thaimaalaista ruokaa kohtaan ja toisaalta siitä havainnosta, että laadukasta, tuoreista raaka-aineista valmistettua thairuokaa ei ollut Porvoossa saatavilla. Pystyyn pistetiin pikkuinen ravintola, jonka keittiötaituriksi ja Thai Street Foodin ruokaguruksi löytyi Thaimaassa syntynyt ja kasvanut Meena Paleekah. Kun suosio Porvoossa suhahti korkeuksiin, päätettiin ravintoloita avata useampiakin Collinin johdolla. Viime vuoden lokakuussa Helsingin Sörnäinen sai oman ravintolansa ja nyt Tampereelle avattavan ravintolan lisäksi Thai Street Food valloittaa pian myös Jyväskylän ja Turun. Ja kosolti lisää on luvassa.

– Tavoitteenamme on avata 10 ravintolaa kahden vuoden sisään, paljastaa Collin konseptiin vahvasti luottaen.

Thai Street Food Tampere, Aleksanterinkatu 22. Avataan huhtikuussa.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Thai Street Food

Thai Street Food Sörnäinen näyttää tältä, Porvoo taas on pirteän värikylläinen. Myös Tampereelle tulee aivan omannäköisekseen muovattu ravintolakokonaisuus.