Valtakunnallisesti tunnettu ja vapaa ammattiteatteri Teatteri Telakka julkisti  jo keväällä syyskauden 2023 ohjelmistonsa.   Luvassa on uusi yhteistuotanto vanhassa tutussa seurassa sekä kiehtovia vierailuesityksiä.

1Kajastus – Ruumiillisen runon ilta

Kajastus – Ruumiillisen runon ilta. Telakan syyskauden ohjelmisto

 

Tanssi alkaa, kun sanat loppuvat.

Pääohjelmiston kantaesitys on Kajastus – Ruumiillisen runon ilta. Ohjaaja-koreografi Ari Nummisen luotsaama teos toteutetaan yhteistuotantona Telakan lahtelaisen sisarteatterin Teatteri Vanhan Jukon sekä Pirkanmaan Tanssin Keskuksen kanssa. Esityksen ensi-ilta oli Lahdessa syyskuun alussa se nähdään Tampereella syksyllä 12.-29.10. sekä 22.11.-10.12.2023.

Kajastus – Ruumiillisen runon ilta on tanssin, musiikin ja runouden monikerroksinen juhla, jonka ytimessä on Eeva-Liisa Mannerin runous. Esitys ylistää kauneutta ja runoutta vapautuneen 20-luvun hengessä, tanssii charlestonia, soittaa ja laulaa kuin viimeistä päivää kohti nousevaa uuden aamun kajoa. Esityksen työryhmässä nähdään sekä tuttuja kasvoja Teatteri Telakan, Teatteri Vanhan Jukon ja Ari Nummisen aiemmista yhteistyöteoksista että uusia tulokkaita.

Näyttämöllä nähdään Suvi Blick, Minja Koski, Tuomas Luukkonen, Maria Nissi, Niina Rajaniemi ja Kaisa Sarkkinen

Esitykset 12.-29.10. sekä 22.11.-10.12.2023


 Seuraavat esitykset

2Kirahvi ja tynnyri

Kirahvi ja tynnyri

Syyskauden toinen independent-uutuus on heti elokuun alussa Teatterikesä -viikolla ensi-iltansa saanut Kirahvi ja tynnyri. Hanna Gibsonin ja Petri Mäkipään yhteisesitys pohjautuu ‘naiseksi pitkän’ 40+ perheenäidin ja mieheksi lyhyen, 60- ‘miesmäisen’ homomiehen havaintoihin olemassa olemisesta, elämänkokemuksesta ja taiteen mahdollisuuksista. Kahden hyvin erilaisen ihmisen ja taiteilijan yllätyksellinen, herkkä ja makaaberikin kohtaaminen vie tutkimusmatkalle kysymyksiin odotuksista, itsestä ja toisesta. Esitys koostuu sekä tanssi- musiikki- ja puheteatterista että klovneriasta, oopperaa unohtamatta.

 Seuraavat esitykset

ma 2.10. ja su 8.10.

Vierailuohjelmisto

Kauden vierailuohjelmistossa nähdään kaksi esitystä, joita yhdistää aikuisille suunnattu uusi nukketeatteri. Ylistetty ja palkittu Korhosen muotokuva vierailee Teatteri Telakalla syyskuussa. Luvassa on groteski tuhokuvaelma ja hirmu hieno rakkaustarina, tragikomedia, tai komitragedia. Tragedia ainakin, sillä kaikki tuhoutuu. Ennen kaikkea esitys on leikin ylistys. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa Alepa, Taiteilija-ateljee, Laatokan Karjalan metsät ja Mariaanien hauta. Esityksen käsikirjoittaja ja näyttelijä Jonnakaisa Risto palkittiin äskettäin esityksestä Suomen arvostelijain liitto (SARV) vuoden 2023 Kritiikin Kannukset -palkinnolla.

Antti-Juhani Mannisen Naurettavuus on puolestaan vahvasti keskiaikaiseen italialaiseen Pulcinella -käsinukkeperinteeseen perustuva esitys, jonka keskiössä on pienen ihmisen puolta pitävä Pulcinella-hahmo: kansanmies, joka näkee vallitsevan yhteisön kipupisteet sekä ympäristön vaatimusten naurettavuuden – eikä epäröi ilmaista mielipidettään asiasta. Naurettavuus on rytmikäs, nopeatempoinen ja hihityttävän absurdi tarkkuuden ja improvisaation rajamailla hoiperteleva sooloteos, joka tarkastelee ihmistä lämpimien ja lempeän koomisten linssien läpi. Esitys nähdään Telakalla marraskuun puolivälissä.

Teatteri Telakan koko syksyn ohjelmistoon ja kausiesitteeseen voi tutustua teatterin verkkosivuilla osoitteessa www.teatteritelakka.fi. Kaikki esitykset ovat myynnissä Tiketissä.

Seuraava esitys

Indie: Kirahvi ja Tynnyri
 ke 9.8. - su 8.10.   19:00

Indie: Kirahvi ja Tynnyri

  Tampere Teatteri Telakka
Teatteri Telakan Kirahvi ja Tynnyri perustuu Petri Mäkipään ja Hanna Gibsonin henkilökohtaisiin kokemuksiin reiluudesta, hyväksymisestä, oikeudenmukaisuudesta...

ENSI-ILTA 9.8.2023
MAINOSSISÄLTÖ JATKUU