Valtakunnallisesti tunnettu ja vapaa ammattiteatteri Teatteri Telakka julkaisi kevään 2022 pääohjelmiston. Ensi-illassa saadaan tutustua esitystaiteelliseen parturi-kampaamo Salon Teija Orekseen ja esityksiä jatkavat Juha Hurmeen supersuositut Hullu ja Syd Barrett.

Teatteri Telakan ja Legioonateatterin yhteishanke huipentuu KansSalaisTalo-esitykseen Legioonateatterissa. Independet-tuotannoissa nähdään äänitaidetta, nukketeatteria ja kauhua yhdistävä Metsän pelko sekä nykysirkusesitys Life After.  Vierailuohjelmisto tuo näyttämölle kaksi tanssiteosta: Kohti Orlandoa ja Martat sekä vakiovierailija Punch Up! – Resistance & Glitter -shown.

Kevätkauden 2022 ohjelmisto Telakalla

1Salon Teija Ores esitykset 14.3.- 4.4.2022

[ENSI-ILTA MA 14.3.] Salon Teija Ores Teatteri Telakalla

Pääohjelmistossa nähtävä ensi-ilta Salon Teija Ores pureutuu tragedian ilmiöön avaamalla esitystaiteellisen parturi-kampaamon.

2Syd Barrett esitykset 13.2.-18.2.2022

[TAPAHTUMA MENNYT] Syd Barrett – hiljainen ja pieni rock-näytelmä Telakalla

Kevätkaudella saa jatkoa Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama jo kulttimaineen saanut Syd Barrett. Hiljainen ja pieni rock-näytelmä rakentuu Pink Floyd-yhtyeen perustajan Roger ”Syd” Barrettin kappaleiden ympärille, jota näytelmässä esittää muusikko Janne Laurila.

3Hullu esitykset Tampereella 11.-14.5.2022

[KE-TO 11.-12.5.] Juha Hurmeen supersuosittu Hullu tekee paluun Teatteri Telakalle

Kriitikoiden ja katsojien ylistämä Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Hullu nähdään keväällä myös Suomen kiertueella. Näyttämöllä loistavat roolistaan vuoden teatterinäyttelijänä palkittu Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen.

4KansSalaisTaloesitykset Legioonateatterissa 18.3.-27.3.2022

[TAPAHTUMA MENNYT] Legioonateatteri & Teatteri Telakka: KansSalaisTalo

Legioonateatterin ja Teatterin Telakan yhteishankkeessa nähdään ryhmälähtöisesti rakennettu esitys KansSalaisTalo, joka kertoo toisilleen tuntemattomista kanssalaistaloa rakentavista ihmisistä. Esityspaikkana toimii Legioonateatteri.

5Life After esitykset 2.2-28.5.2022

[SU 5.6.] Life After Teatteri Telakalla

Independent-tuotantoihin kuuluva Life After on avaruutta ja ajan suhteellisuutta käsittelevä visuaalinen nykysirkusesitys, jossa yhdistyvät tasapainoilu, illuusiot painottomuudesta, katoavista kehonosista ja universumin valtijuudesta. Esiintyjänä nähdään Vilhelmiina Sinervo ja koreografian on tehnyt Hedda Liukkala.

6Metsän pelko esitykset 23.4.-8.5.2022

[HUHTIKUUSSA ENSI-ILTA] independent-tuotanto Metsän pelko Teatteri Telakalla

Metsän pelko luo visuaalis-maagisen kehän yhdistäen äänitaidetta, nukketeatteria ja kauhua omintakeisiksi rituaaleiksi. Työryhmään kuuluvat ohjaaja Alma Rajala, säveltäjä ja äänisuunnittelija Pekko Käppi ja valosuunnittelija Nadja Räikkä.

7Martat ja Kohti Orlandoa esitykset 19.-20.2.2022

Martat ja Kohti Orlandoa -tanssiesitykset Teatteri Telakalla

8Punch Up! – Resistance & Glitter esitys 22.5.2022

Vakiovierailija Punch Up! – Resistance & Glitter räväyttää lavan taas toukokuussa. Yleisön suosikkiesitys on säkenöivä, anteeksipyytelemätön ja häpeilemättömän queer varieteeshow, joka tuo saman katon alle dragin, burleskin ja stand up –komiikan tämän hetken kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät.