Fogtin viinitilan Riesling- ja Scheurebe-rypäleistä valmistama Onkel Doktor on vuoropäällikkö Erika Savilahden suosikkiviini Tampellan valikoimassa.

Ravintola Tampella on uudistanut syksyn tullen annoskimaraansa, jolla eväkkäät nousevat vahvasti esille. Lapista kokemusta ammentamassa käynyt vuoropäällikkö Erika Savilahti on erityisen hurmaantunut kalaisiin annoksiin.

– Lohitartar ja paistettu kuha! toteaa Savilahti nopeasti hänen annossuosikkejaan tiedustellessamme.

– Rakastan tartaria niin lihasta kuin kalastakin valmistettuna. Lohitartar on raikas mutta wasabi-ranskankermoineen myös pehmeän makuinen. Pikkelöity sipuli leikkaa kermaisuutta kauniisti, kuvailee Savilahti.

Kansallismaiseman kuhaa, eli paistettua kuhaa perunan ja paahdetun rukiin, haudutetun kaalin ja pikkelöidyn savoijinkaalin kanssa. Lisäksi fenkolisalaattia sekä fenkoli-pastis-kermakastiketta.

Erityisesti pääruoka-annos Kansallismaiseman kuhaa on voittanut Savilahden puolelleen.

– Se on hyvin raaka-ainelähtöinen suomalainen annos. Ja vaikka nyt on jo syksy, annos tuo mieleen vielä menneen kesän kaloineen, erilaisine kaaleineen ja kermaisine fenkoli-pastiskastikkeineen. Se on vain niin monella osa-alueella aivan täydellinen annos!

– Annos muistuttaa minua myös Inarista ja Aanaar-ravintolasta, jossa olin töissä koko viime kesän. Siellä käytettiin muutenkin runsaasti kalaa sekä kaalia ja paljon, paljon muitakin lähiraaka-aineita. Luonto tuli siellä todella lähelle, ensimmäistä kertaa Lappiin maisemineen ja ruokakulttuureineen tutustunut Savilahti kuvailee.

Vaikka työ Aanaarin salissa kokemusta kerryttikin, oli Savilahdella vahva pohja asiakaspalvelusta ja näkemystä ravintolatoiminnasta myös yrittäjäpuolelta jo ennen Tampellaankin saapumistaan, sillä hän toimi äitinsä kanssa kahvilayrittäjänä. Tampellassa Savilahti arvostaa hyvää työyhteisöä ja yhteistyön sujuvuutta sekä historiallista ravintolatilaa sen suuurista ikkunoista avautuvine maisemineen.

– Sanon usein maisemaa ihaileville asiakkaillekin, että noihin näkymiin ei vaan kyllästy! Arvostan myös sitä, että tällainen pitkän historian tehdasrakennus on säilytetty ja ravintolakäyttöön remontoitu. Koko Tampellan ja Finlaysonin alue on kyllä todella kaunista.

Tampellaan voi suunnata tunnelmoimaan ja maisemaa ihailemaan vaikka vaan lasilliselle ja jälkiruoalle. Esimerkiksi Savilahden suosikkiannokselle Pikkuruskon päärynää ja suklaata.

– Sen suklaamoussessa maistuu ihan oikeasti ja upeasti Earl Grey. Se ei ole mikään pikku tuulahdus! Päärynän ja suklaan yhdistelmä on muutenkin hämmästyttävän hyvä.

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tampellan syksyssä uusia kalaisia annoksia – vuoropäällikkö Erika Savilahden suosikit

Ravintola Tampella on uudistanut syksyn tullen annoskimaraansa, jolla eväkkäät nousevat vahvasti esille. Lapista kokemusta ammentamassa käynyt vuoropäällikkö Erika Savilahti on erityisen hurmaantunut kalaisiin annoksiin. –...
tampella-kabinetti-tampere

Ravintola Tampellan kabinetin ikkunanäkymissä katseen vangitsee Tammerkosken virtaava vesi

Ravintola Tampella on laadukas ravintola kauniissa kansallismaisemamiljöössä. Ravintolasta on mahdollista varata muusta ravintolatilasta lasiseinin erotettu 40 hengen kabinetti yksityiskäyttöön. Tätä omaa rauhaa kaipaaville ryhmille ja...

Uusia kesäisiä annoksia luotu Tampellan listalle – laseissa kuplii huippulaadukas corpinnat

Ravintola Tampella on luonut listalleen uusia annoksia. Kesäisistä annosteemoista löytyy niin leikkisä Bloody Mary -henkinen tomaattikeitto kuin erilaiset kaalit lisukerintamalla esille nostava taimenannoskin. Annosmakuja...