Teemu Haapalainen (vas.) ja Arto Lappalainen (oik.) kuuluvat ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikosken keittiövoimatiimiin.

 

Hapanjuuririeskaa, perunavelliä, savuahvenmoussea, muikkuja, peuranpaistia, palvikinkkua… Uljaasti suoraan suomalaisille makujuurille sukeltava Hella ja Huone nostaa kotimaiset perinneruoat tarjolle brunssin muodossa. Ensimmäinen perinnebrunssikattaus tapahtuu sunnuntaina 12.9.

ENNAKKOTIETO! Seuraava lähiruokabrunssi sunnuntaina 5.12.

Ravintola Hellan & Huoneen muutettua keskustaan uusiin tiloihin, on myös ruokatuote ottanut uutta kehityssuuntimaa entistä suomalaisempaan suuntaan. Ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikosken luotsaama keittiötiimi ammentaa inspiraatiota joskus hyvinkin klassisesta eurooppalaisesta suunnasta ja joskus taas hyvin perinteisestä suomalaisesta ruoasta. Lopputulos on Saarikosken mielestä silti kaikkinensa hyvinkin suomalainen.

– Olemme pitkään hakeneet inspiraatiota myös eurooppalaisista klassikoista, mutta viime aikona olen syttynyt yhä enemmän suomalaisiin perinteisiin, reseptiikkaan ja makuihin.

– Suomen ruokakulttuuri on saanut valtavasti vaikutteita Venäjältä sekä Ruotsista, mutta etenkin tänä päivänä enemmän ja enemmän Euroopasta. Me kuljemme tässä kohtaa ehkä hieman tätä trendiä vastaan, sillä pyrimme jatkuvasti sukeltamaan syvemmälle perinteisen suomalaisen ruokakulttuurin juurille. Tuomme sitten ruokalistalle oman tulkintamme tästä kaikesta. Tämä on meidän matkamme suomalaisen ruoan äärelle, Saarikoski summaa uskoen tällaisen työn tärkeyteen suomalaisen ruokakulttuurin parissa.

Vaikka raaka-aineiden kotimaisuusaste on Hellassa aina ollut suuri, halutaan sitä korostaa jatkossa enemmän.

– Olemme pitkään hakeneet inspiraatiota myös eurooppalaisista klassikoista, mutta viime aikona olen syttynyt yhä enemmän suomalaisiin perinteisiin, reseptiikkaan ja makuihin. Lähdemme perinneruokabrunssin myötä tutkimaan ja luomaan suomalaista ruokakulttuuria.

Suomalaisia perinneruokia ja suomalaisia ruokajuuria vaalivat ravintolat ovat todella harvassa, joten Hella tekee perinneruokabrunssillaan arvokasta ruokakulttuurityötä.

– Tavoittena on nostaa esiin rakkaan ruokakulttuurimme piilevä rikkaus. Suurella sydämellä ja intohimolla valmistettu arkiruoka, kotiruoka ja perinneruoka voikin yllättäen olla suurinta juhlaa, Saarikoski toteaa osuvasti.

Perinneruokabrunssi

12.9. klo 12-17.

MENU

Perunavelliä
Lajitelma itse leivottuja leipiä:
Näkkileipää
Mallasleipää
Ruisleipää
Hapanjuuririeskaa

Kalalautanen:
Kirjolohen mätiä
Graavattua siikaa
Muikkuja
Hapankermaa
Savuahvenmousse

Lihalautanen:
Haudutettua porsaanposkea & hapankaalia
Palvikinkkua & Hellan sinappia
Peuranpaistia & kantarelleja

Juustolautanen:
Mouhijärven Herkkujuustolan Vilho
Ahlmanin Selinin Sininen
Omenahilloa

Talon korvapuusti & kahvi

32€/hlö

Varaa pöytä: www.hellajahuone.fi/varaa-poyta/