Mattila Bros. -tarina sai alkunsa 1950-luvulla, jolloin toinen perustajaveljeksistä lähti Kanadaan metsätöihin. Takaisin hän tuli autenttisten savustusoppien kanssa. Nyt Smokehouse Bros. -ravintola tuo nuo smokehouse- ja BBQ-perinteet Tampereelle Tammelan kaupunginosaan.

Uusi Smokehouse Bros. -ravintola avataan Tampereelle Tammelaan.
Uusi Smokehouse Bros. -ravintola avataan Tampereelle Tammelaan. Essi ja Tero Sivula ovat perinteisen Mattilan savustamon yrittäjiä kolmannessa polvessa.

Ravintolan ruokalista sisältää muhkean kattauksen lihaa, kanaa, makkaroita ja kasviksia, jotka kaikki on valmistettu kypsentäen ne hitaasti ja matalalla lämmöllä. Lopullisessa tuotteessa savu on yksi hienostunut mauste monien makujen joukossa.

– Kaikilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta savustaa ja valmistaa ruokia alusta asti kotona. Siksi loimme Smokehouse Bros. -ravintolan. Näin kaikilla on mahdollisuus saavuttaa helposti ja nopeasti aito Smokehouse BBQ-elämys, sanoo Mattila Bros. -savustamon toimitusjohtaja Tero Sivula.

Tero Sivula laittaa lisää pökköä pesään. Laadukkaista perinteistään tunnettu Mattila Bros. voitti Suomalainen Menestysresepti -kilpailun vuonna 2023.

Smokehouse Bros. -ravintolaa operoidaan yhdessä kokeneiden ravintola-alan kumppaneiden kanssa. Smokehouse Bros. -ruokien mausta vastaavat Mattila Brosin pitkä savustusperinne sekä yhdessä pirkanmaalaisen maustamiskumppani Poppamiehen kanssa suunnitellut reseptit. Ravintolassa asiakkaat saavat annoksensa nopeasti ja helposti nautittavaksi ravintolan omalta koulutuksen saaneelta Smokehouse Masterilta, joka leikkaa ja annostelee annokset asiakkaiden valinnan mukaan.

– Suomeen on jo avattu hienoja savustettuihin tuotteisiin pohjautuvia BBQ-ravintoloita, jotka usein sijaitsevat kaupunkien laitamilla, koska savustaminen kaupungin ytimessä on aika mahdotonta. Tällä täysin uudella toimintamallilla pääsemme tarjoamaan aidon Smokehouse BBQ-elämyksen myös kaupunkien keskustoihin ja kauppakeskuksiin, jatkaa toimitusjohtaja Sivula.

Tampereen Tammelaan toukokuussa 2023 avatun ensimmäisen Smokehouse Bros. -ravintolan ruoat on savustettu Mattila Bros. savustamolla Ylöjärvellä, Tampereen kupeessa.

Omassa savustamossa valmistetaan yli 65-vuotisella perinteellä hitaasti ja lempeästi savustettua ruokaa. Smokehouse-ruoat kypsyvät perinteiseen tapaan ajan kanssa matalassa lämpötilassa leppeässä leppäsavussa. Ylöjärveltä ruuat toimitetaan ravintoloihin nautittavaksi. Mattila Bros. -tiimin silmissä siintääkin jo ravintolatoiminnan laajentaminen ketjuksi asti.

– Tässä ensimmäisessä ravintolassamme testataan, että kaikki varmasti toimii juuri niin kuin pitää ja että sekä fiilis ja maut ovat kohdallaan. Kyselemme myös asiakkailta aktiivisesti palautetta tuotteista, miljööstä ja palvelusta. Tuotteen tiedämme hyväksi, mutta ravintolatoimintaan liittyy paljon asioita. Olemme valmiita muokkaamaan toimintaa asiakkaiden palautteiden pohjalta, Tero Sivula täydentää.

Smokehouse Bros. Tampere. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Smokehouse Bros. Tampere. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Smokehouse Bros. Tammela
Tammelan puistokatu 34

Avoinna
ma-to 14.00-20.00
pe 14.00-21.00
la 12.00-21.00
su 13.00-21.00

Lounas
ma 15.5. alkaen klo 10.30

Ravintola ei ota vastaan pöytävarauksia