Värikylläisen Lie Men ravintolapäällikkönä toimii itsekin värikäs persoona ja kulinaarikonkari Mika Pelttari.

Lie Mi tuo uudenlaisen vietnamilaistyylisen väriräiskyväisen ja makurikkaan ravintolan kaupunkiin. Ystävykset ja yhtiökumppanit Kimsy Poon ja Kara Ching ovat asuneet Suomessa lapsuudesta asti, joten niin vietnamilainen kuin suomalainenkin keittiö ovat heille hyvin tuttua kauraa. Kenties juuri siksi Lie Mi ei olekaan tiukasti vietnamilainen ravintola, vaan veikeää annosleikittelyä sekä aasialaisin että pohjoismaisin mauin.

Katukeittiömäisen rento meininki kutsuu sukeltamaan Hämeenkadulta Lie Mi -kulhoon kuin minilomalle jonnekin, missä ikuinen aurinko paistaa, tuoreet yrtit tuoksuvat ja värit räiskyvät niin sisustuksessa, lautasilla kuin laseissakin.

– Lie Mi on niin värikäs kokonaisuus, että se on kuin mielialalääke, veistelee ravintolapäällikkö Mika Pelttari.

Suvereenisti ja hilpeän vieraanvaraisesti salia hallinnoiva Pelttari on kaupungin ravintolakentältä tuttu mm. Bodega Saludista sekä Pikkubistro Kattilasta.

Vietnamilainen ruoka taas tunnetaan etenkin pho-nuudelikeitosta, mistä ravintolan nimi ja logokin kielivät. Lie Mi on kuitenkin enemmän kuin vietnamilainen ravintola.

– Olemme fuusioineet vietnamilaiseen keittiöön myös muita makuja, ravintoloitsija Poon valottaa.

Esimerkiksi lukuisin erilaisin täyttein tarjolla olevat Shanghai Tacot ovat erittäin suosittuja haukkailtavia Helsingissä, jossa Lie Miä on jo ennestään. Kyseiset, myös Woltin tilauslistan kärkipaikoilla keikkuvat annokset yhdistävät meksikolaisen, vietnamilaisen ja osin suomalaisenkin keittiömeiningin.

Innokkuus, ennakkoluulottomuus ja ruokamakulaatikon seinämien yli surffaaminen on muutenkin ravintoloitsijoiden juttu.

– Ideoimme valikoimaan aina koeajaksi uusia annoksia, jotka sitten saattavat jäädä listalle. Saatamme tehdä aasialaisesta ruoasta suomalaisen ja suomalaisesta ruoasta aasialaisen. Voimme tehdä vaikka karjalanpiirakasta vietnamilaisen, Ching kertoo innostuneena.

Helsingissä suursuosioon nousseet Shanghai Tacot ovat oiva esimerkki Lie Men fuusiokeittiön antimista. Kukapa tietää, vaikka ravintolan Tampereelle saapuminen synnyttäisi vaikka vietnamilais-tamperelaisia annoksia kokeiluun ja lopulta listallekin.

Listalta poseeraavat fuusioherkkujen lisäksi myös vietnamilaisen keittiön klassikot, kuten pitkään muhiteltavien liemien pho-keitot, kesärullat, dumplingit ja dim sumit. Tiedossa on myös aasialaishenkisen viikonloppubrunssin antimia.

Ravintolalla on mainiot tukkukontaktit, joten aitojen vietnamilaisten raaka-aineiden saanti on taattu, mutta tuoreita suomalaisia raaka-aineita käytetään niin paljon kuin mahdollista.

Juomapuolella Lie Mi palvelee mm. vietnamilaisin oluin, värikylläisin cocktailein ja jokusin viinein. Aivan oma, ravintolan makukarttaan sovitettu olut on myös suunnitteilla, kunhan sopiva suomalainen pienpanimo löytyy sitä panemaan.

LieMi tekee uuden aluevaltauksen saapuessaan Tampereelle, mutta Helsingissä konsepti pyörii kahden, pian kolmen ravintolan voimin. Siellä kuten Tampereellakin henkilökunta on yhtä persoonallista ja värikästä kuin ravintolakin.

– Tämähän on vähän kuin lentokenttä, kun meitä on täällä thaimaalaisia, vietnamilaisia, suomalaisia ja venäläisiä. Henkilökunta on omissa vaatteissaan ja persoona saa näkyä, mikä on ollut trendi maailmalla jo pitkään. Tunnelma on siis sillä tavalla vähän kodinomainenkin. Tänne on kiva tulla, lähteä hyvällä mielellä ja kiva myös taas palata, Pelttari kuvailee myhäillen.

Lie Mi avautuu keskiviikkona 15.5. osoitteessa Hämeenkatu 14.

KOTISIVUT

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: Lie Mi

Lie Men ovi avautuu keskiviikkona 15.5. aivan ydinkeskustassa osoitteessa Hämeenkatu 14.