Aloha Ramen on nimensä mukaisesti leikkisä miksaus Japania ja Havaijia. Lautasilta löytyy niin pokea kuin ramenia. Ja itse ravintola osoitteesta Tuomiokirkonkatu 40. Kuva: Sampo Pystynen

Tuomiokirkonkadulle kulinaarikaupunginosa Kyttälään avautunut Aloha Ramen kokkaa keittiössään japanilaisia ramen-nuudelikeittoja sekä havaijilaisia poke-riisikulhoja. Myös salaatteja saa. Havaijilainen tuulahdus alunperin hyvin perinteiseksi kaavailtuun ramen-makumaailmaan löytyi luonnostaan keittiötaiturin myötä.

– Ramen-ravintolan avaaminen on pyörinyt mielessäni jo muutaman vuoden, kun ystäväni sellaisen puuttumisesta Tampereen katukuvassa mainitsi. Aika ei silloin tuntunut vielä oikealta, mutta nyt sopivan yhteistyökumppanin löydyttyä palaset loksahtivat kohdilleen, taustoittaa Kimmo Sirviö, yksi Aloha Ramenin ravintoloitsijoista.

Ravintolan reseptiikan ja makumaailman takaa löytyy mm. Cafe Pispalasta ja Tampereen Kauppahallin Ohana Grillestä tuttu Tam To. Yhdysvalloista alunperin kotoisin oleva Tam on pitkän kokkiuransa aikana ehtinyt asua sekä kokata lähes joka puolella maailmaa, mukaan lukien usean vuoden Havaijilla.

– Alkuperäinen ajatus oli tehdä ramenia aikalailla perinteitä noudattaen, mutta Tamin mukaan löytämisen jälkeen Havaiji tuli mukaan teemaan oikeastaan automaattisesti, Sirviö taustoittaa.

Havaijin makumaailma näkyy aluksi klassisissa poke bowl -annoksissa, mutta myöhemmin myös isommin teemailloissa sekä vakiotuotteina listallakin.

Kuvat: Aloha Ramen ja Kohokohdat.fi

Aloha Ramen, Tuomiokirkonkatu 40, avoinna ma-pe klo 10.30-22, la klo 15-23.