Rekolan biodynaamisen tilan puutarhuri Henri Murto kasvattaa valtaosan ravintola C:n keittiöön saapuvista kasviksista. – Yhteistyö on vuosi vuodelta inspiroivampaa, koska emme aseta rimaa matalalle, mutta samalla teemme tietoisesti työtä jo seuraavia sukupolvia varten. Ilkan kyky saada ruoasta monipuolinen elämys, joka ylittää arkitietoisuutemme aistit, on vertaansa vailla, Murto kuvailee.

Ravintola C muuttaa viikoksi maatilalle ja luo elämyksellisiä illallisia ravintolasaliksi muovautuvassa navettarakennuksessa. Ravintolan suurin yhteistyökumppani Rekolan biodynaaminen tila kun täyttää vaikuttavat 400 vuotta, minkä kunniaksi C siirretään viikoksi suoraan sen ruoka-aineantimien alkulähteille. Vieraat kuljetetaan bussilla C:n edustalta Rekolaan ja illallisen jälkeen takaisin.

– Se on vähän kuin lähtisi minilomalle maalle ulkomaille! Tiedossa on sellaista kepeän kesäistä ruokailua, jonka lomassa voi vaikka käydä katsomassa eläimiä. Takaisin kotiinkin pääsee ajoissa ja seuraavana päivänä pirteänä töihin, C:n sommeliére-ravintoloitsija Christina Suominen kuvailee.

Vastaava Rekola pop up -elämys järjestettiin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten. Piukeiksi loppuunmyydyt illalliset ihastuttivat tuolloin niin vieraat kuin tekijänsäkin Rekolan tuottajia myöden. Kokit hyörivät ja annokset nousivat aivan asiakkaiden katsekantaman sisällä, ja lautasilla maistuivat vain muutama tunti sitten tiluksilta noukitut tilatuoreet emmeet. Niin kasvatetut kuin vallan villitkin.

Rekolan puutarhuri Henri Murto ja C:n keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo päättivät Rekolan tilan juhlavuoden kunniaksi säväyttää kulinaarikansaa uudella illalliskokemuksella. Tällä kertaa entistä hiotummin kokonaisuuksin ja sadonkorjuullisesti aivan ihanteelliseen aikaan.

– Nyt Rekolassa on tarjolla aivan erilaisia raaka-aineita. Viimeksihän pop up järjestettiin pari viikkoa aikaisemmin ja lisäksi tänä kesänä kasvukausikin on ollut lämpimämpi, Isotalo tuumii tulevia hyvyyksiä visioiden.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo käyttää Rekolan kasviksia ravintola C:n keittiössä.

Villissä kasvussa on elokuussa koko liuta niin juurikkaita kuin vihanneksiakin. Illallinen polveileekin kasvispainotteisten annosten ketjuna käsillä olevista raaka-aineista valmistettuna. Maitotuotteita ja kananmunia lukuun ottamatta kaikki ainekset annoksiin saadaan Rekolan tiluksilta. Jopa vesi nousee Rekolan omasta lähteestä.

Rekola ja C ovat tehneet alati syvenevää yhteistyötä jo 8 vuoden ajan.

– Kumppanuutemme on muodostunut hyvin tiiviiksi. Suurin osa käyttämistämme raaka-aineista tulee Rekolasta. Siellä myös kasvatetaan ihan meitä varten tiettyjä kasviksia, joita ei minnekään muualle toimiteta, Isotalo kertoilee tyytyväisenä.

Rekolassa viljellään kasviksia monipuolisesti samalla maaperän hyvinvointia sekä luonnon monimuotoisuutta ylläpitäen ja parantaen, mitä Murto pitää ammatillisesti antoisana.

– Erityisen antoisaa se on silloin, kun saa tehdä yhteistyötä Ilkan ja C:n kaltaisten ammattilaisten kanssa, joiden työtä ohjaavat myös tinkimätön halu kehittyä alalla sekä omistautuminen työlleen. Yhteistyö on vuosi vuodelta inspiroivampaa, koska emme aseta rimaa matalalle, mutta samalla teemme tietoisesti työtä jo seuraavia sukupolvia varten. Ilkan kyky saada ruoasta monipuolinen elämys, joka ylittää arkitietoisuutemme aistit, on vertaansa vailla, kuvailee Murto.

– Ilkan kyky saada ruoasta monipuolinen elämys, joka ylittää arkitietoisuutemme aistit, on vertaansa vailla, kuvailee Murto.

Illalliselämyksestä saapuu nauttimaan väkeä varmasti ympäri Suomea, ehkä kauempaakin. C:n omaperäinen ja tinkimätön tekeminen on toki tiedetty alusta asti etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta viime vuosina yhä kauempana ulkomailla asti. White Guide Nordic rankkasi ravintolan juuri Suomen kuudenneksi parhaaksi.

– Meillä käy asiakkaita ympäri Skandinaviaa ja Eurooppaa. Sijoitus maan kuudenneksi parhaana ravintolana toi vielä enemmän halua terävöittää omaa linjaa, ei niinkään keksiä jotain uutta, Suominen summaa.

Rekola Pop Up on avoinna tiistaista lauantaihin 13.-17.8. klo 17.30 alkaen. Menu 108€ sisältää kuljetuksen edestakaisin. Juomat maksetaan paikan päällä. Kuljetus klo 17 Tampereen rautatieasemalta. Illallinen varataan ja maksetaan etukäteen oheisen linkin kautta.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

C:n kasvatti Master of Wine Heidi Mäkinen on Sommelierien uusi puheenjohtaja

Maailmanmaineikas viiniosaaja ja Master of Wine Heidi Mäkinen on valittu Suomen Sommelierit ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Mäkinen seuraa tehtävässä kuusi vuotta yhdistystä luotsannutta Samuil Angelovia,...

Ravintola C sai operatiivisen keittiömestarin Atte Jussilasta

Kaupungin kulinaarisen kärjen Ravintola C on saanut operatiivisen keittiömestarin Atte Jussilasta keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalon siirtyessä toimimaan aktiivisemmin armas C’ateringin puolella. Michelin-tähditetystä Orasta oppia ja...

Ravintola C muuttaa maalle – Elämysillallisten pop up -ravintola Rekolan tilalla 13.-17.8.2019

Ravintola C muuttaa viikoksi maatilalle ja luo elämyksellisiä illallisia ravintolasaliksi muovautuvassa navettarakennuksessa. Ravintolan suurin yhteistyökumppani Rekolan biodynaaminen tila kun täyttää vaikuttavat 400 vuotta, minkä...