pyy kohokohdat
Minna Luoma-aho, Kalle Siukola ja Ville Siukola muodostavat pian avautuvan Pyyn tehotiimin.

Papinkadulle pesiytynyt ja pikapuoliin pesäpuunsa asiakkaille avaava Pyy on mutkaton mutta luonteikas pikkuravintola, jonka köökissä kokataan veljesvoimin. Kalle ja Ville Siukola kilauttivat kasarinsa yhteen ja perustivat oman ravintolan, jossa kokataan niin lounasta kuin à la carteakin huolella ja rennosti. Lasillisellekin passaa poiketa.

Siukolat ovat toimineet tahoillaan ravintola-alalla pitkään niin Tampereen seudulla kuin kosolti kauempanakin. Tampereelta Kalle on monille tuttu mm. ravintola Franklysta ja Ville taas Arthurista Tampereen kylpylästä.

Erityisesti Kallella on ollut ruokaravintolahaaveita ilmassa jo vuosia, mutta vasta nyt aika, paikka ja tiimi olivat niiden toteutumiselle otolliset kaikin puolin.

– Pikkuveljestä sain hyvän luottomiehen. Tiedän, että hän on kova tekemään töitä. Ja sellainen rauhallinen ja harkitseva, toisin kuin minä, Kalle veistelee.

Keittiölinjaus tulee olemaan yleiseurooppalainen, joten kokkikaksikolla on vapaat kädet toteuttaa visioitaan ruokarintamalla.

– Mitään fine diningia tämä ei ole, vaan sellaista hyvällä otteella tehtyä rentoa ruokaa – ja tietenkin viiniä, Kalle valottaa.

Viinien lisäksi myös oluita on toki tarjolla. Juoma- ja salipuolesta ravintolapäällikkönä vastaa pitkän ravintoloitsijataustan Minna Luoma-aho.

Pyyn paikalla toimi ennen mm. ravintola Syrenka, joten esimerkiksi mittavaan keittiöremonttiin ei tarvinnut ryhtyä. Pyystä saatiin rivakalla remontilla omannäköinen luonteikas kokonaisuus, joka rennolla tyylillään houkuttaa epäilemättä piipahtamaan niin lasilliselle ja pikkupurtavalle kuin istumaan iltaa pitkänkin kaavan mukaan.

– Näen sijaintimme keskustan hälinän ulkopuolella etuna. Tässä on paljon liiketiloja ja yrityksiä läheisyydessä sekä tietenkin teatteri asiakkaineen ja näyttelijöineen.

Ravintola Pyy avautuu osoitteessa Papinkatu 20 helmikuun alkupuolella, kunhan on saanut hiottua pesäpuitteensa viimeisen päälle kohdilleen.

Lue myös: Ravintolauutuus – Pikkuravintola Pyy on avannut ovensa herkutella

Ravintola Pyy Facebookissa

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy