plevna sam viitaniemi kohokohdat

Koko pääsiäisen ajan ovensa avoinna pitävä Plevna on luonut tarjolle kolmen ruokalajin pääsiäismenun, jossa maistuvat perinteiset maut yllättävässäkin muodossa. Panimomestari Sam Viitaniemi taas yllättää uusin oluin. Tuopposiin lasketaan amerikkalaistyylistä Red Rocks Pale Ale -maltaista.

olut1Pääsiäismenun alkuun nautitaan naudanliha-carpacciota, talon stout-siirappia ja perunasalaattia. Pääruoaksi tarjotaan tietenkin päkättiä, eli karitsanpotkaa tummalla olutkastikkeella, valkosipuli-perunasoseella ja paahdetuilla juureksilla. Jälkihyvänä on perinteikästä mämmiä modernilla tavalla: mämmijäätelöä ja vaniljakastiketta. Pääsiäismenun lisäksi myös listalta voi tilata annoksia normaaliin tapaan.

Pääsiäisaterialla tai ihan vallan muutenkin vaan voi maistella panimomestari Sam Viitaniemen tuoreinta mallasherkkua, amerikkalaistyylistä Red Rocks Pale Ale -olutta. Olut on meripihkanpunainen, täyteläinen, maltainen ja karamellimainen. Makeutta antavia mallassokereita on haettu olueen mahdollisimman paljon, jotta runko kantaisi tanakan katkerohumaloinnin hyvin. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, sitruksinen ja havuinen. Vol 6% Kv 15,2 EBC 45 EBU 67 Maltaat: Cara +10, Pale Ale, Red Ale. Humalat : Citra, Mosaic.

Pääsiäismenu

Naudanliha carpaccio, talon stout-siirappia ja perunasalaattia L 9,50

Karitsanpotkaa, tummaa olutkastiketta, valkosipuli-perunasosetta ja paahdettuja juureksia L 23,50

Mämmijäätelöä ja vaniljakastiketta L 7,50

Koko menu hintaan 36e (norm. 40,50e)

Plevnan pääsiäisen aukioloajat: to 24.3. 11-01, pe 25.3. 12-02, la 26.3. 11 -02, su 27.3. 12-24, ma 28.3. 12-22.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY