O’Connell’s Irish Pub on rennon irlantilaismenon ja musiikin lisäksi yhteisöllinen ja irlantilaisia perinteitä vaaliva olutravintola. Niihin perinteisiin kuuluu myös rehti ja paikoin jopa paikallisista artesaanituotteista valmistettu pubiruoka.

O'Connell'sin Fish & Chips
Daniel O’Connell’sin irlantilaispubin Fish & Chips -annos. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Kesällä ruokalista päivittyy aina suvimoodiin. Tällä kertaa talvisten muusipohjaisten pubiruokaklassikoiden tilalle on laadittu suvimenoon sopivia kalaisia annoksia. Eväkästä löytyy niin lohen kuin silakankin muodossa.

– Menusta ovat kadonneet perunamuusipohjaiset annokset. Niiden tilalle tuli friteerattua maissipaneroitua kirjolohta ja friteerattuja pikkusilakoita. Toki myös pubiklassikko fish & chips löytyy edelleen listoilta, valottaa Mari Järvinen ravintolan uudistunutta annoskatrasta.

Jälkiruokavalikoiman uutuusannoksena nautitaan belgialaisia vohveleita jäätelön kera.

Simon Foster. Kuva: Kohokohdat.fi

O’Connell’s avattiin vuonna 1996, mistä lähtien se on toivottanut kaikki irlantilaista pubitunnelmaa kaipaavat tervetulleiksi lämminhenkiseen huomaansa. Kun pubi uudisti muutama vuosi sitten annoksiaan, nousi käsityön merkitys keittiön raaka-aineissa uudelle tasolle raakamakkarayhteistyön myötä. Raakamakkaramestari Patrick Raffertyn vetämä paikallinen Sausages Finland valmistaa edelleen muhevatäytteiset makkarat ja lihapullat O’Connell’sin annoksiin.

– Yhteistyö on jatkunut jo vuosikausia. Olemme siihen tyytyväisinä pitäytyneet Raffertyn makkaroissa sekä hänen meille valmistamissaan hyvin maustetuissa artesaanilihapullissa, ravintoloitsija Simon Foster kertoo.

Foster näkee lähituotteiden hyödyntämisen hyvin tärkeänä monessakin mielessä.

– Mielestäni tämä on myös tulevaisuutta. Me kaikki hyödymme yhteisöllisyydestä ja paikallisten raaka-aineiden käyttämisestä.

Kolmea eri makkaraa sisältävä makkaralankku on todellinen makkaranystävän valinta. Siinä pääsee haukkaamaan kiinni Ikuri-saunamakkaraan niin perinnereseptillä kuin cajun-maustettuna valmistettuunkin malliiin ja näiden lisäksi vielä chorizoon. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

O’Connell’sin valikoimasta löytyy kestosuosikiksi muovautunut Sausages Finland -raakamakkarainen lankkuannos.

Tutustu lisää Patrick Raffertyn raakamakkaroihin

O’Connell’s sai paikalliset raakamakkarat annoksiinsa – Patrick Rafferty maakaroi makkaroita Ikurissa

O’Connell’s Irish Bar, Rautatienkatu 24

Teksti ja kuvat, Lifestyle Media Oy

Kilkenny-olutta paneroinnissaan hyödyntävä Fish ’n’ Chips -annos on vakiintunut annostarjontaan. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

[TO 3.8.] JadaJada Improv @ O’Connell’s Irish Bar