O’Connell’s Irish Pub on rennon irlantilaismenon ja musiikin lisäksi yhteisöllinen ja irlantilaisia perinteitä vaaliva olutravintola. Niihin perinteisiin kuuluu myös rehti ja paikoin jopa paikallisista artesaanituotteista valmistettu pubiruoka.
Kesällä ruokalista päivittyy aina suvimoodiin. Tällä kertaa talvisten muusipohjaisten pubiruokaklassikoiden tilalle on laadittu suvimenoon sopivia kalaisia annoksia. Eväkästä löytyy niin lohen kuin silakankin muodossa.
– Menusta ovat kadonneet perunamuusipohjaiset annokset. Niiden tilalle tuli friteerattua maissipaneroitua kirjolohta ja friteerattuja pikkusilakoita. Toki myös pubiklassikko fish & chips löytyy edelleen listoilta, valottaa Mari Järvinen ravintolan uudistunutta annoskatrasta.
Jälkiruokavalikoiman uutuusannoksena nautitaan belgialaisia vohveleita jäätelön kera.
O’Connell’s avattiin vuonna 1996, mistä lähtien se on toivottanut kaikki irlantilaista pubitunnelmaa kaipaavat tervetulleiksi lämminhenkiseen huomaansa. Kun pubi uudisti muutama vuosi sitten annoksiaan, nousi käsityön merkitys keittiön raaka-aineissa uudelle tasolle raakamakkarayhteistyön myötä. Raakamakkaramestari Patrick Raffertyn vetämä paikallinen Sausages Finland valmistaa edelleen muhevatäytteiset makkarat ja lihapullat O’Connell’sin annoksiin.
– Yhteistyö on jatkunut jo vuosikausia. Olemme siihen tyytyväisinä pitäytyneet Raffertyn makkaroissa sekä hänen meille valmistamissaan hyvin maustetuissa artesaanilihapullissa, ravintoloitsija Simon Foster kertoo.
Foster näkee lähituotteiden hyödyntämisen hyvin tärkeänä monessakin mielessä.
– Mielestäni tämä on myös tulevaisuutta. Me kaikki hyödymme yhteisöllisyydestä ja paikallisten raaka-aineiden käyttämisestä.
O’Connell’sin valikoimasta löytyy kestosuosikiksi muovautunut Sausages Finland -raakamakkarainen lankkuannos.
Tutustu lisää Patrick Raffertyn raakamakkaroihin
O’Connell’s Irish Bar, Rautatienkatu 24
Teksti ja kuvat, Lifestyle Media Oy