Sasor tuo tarjolle makuja Sorsapuiston makurikkaasta menneisyydestä. Monien asiakkaiden toivomat Sorsapuiston Grillin legendaariset Sorsapuiston silakat saapuvat Sasorin lautasille.
– Sorsapuiston silakoita on toivottu meiltä todella paljon. Siitä se idea sitten lähti, ravintoloitsija Sari Sorri kertoo.
Anna-Liisa Pellaksen vuonna 1967 perustama Sorsapuiston Grilli sulki ovensa reilut 30 vuotta sitten, mutta sinappikastikkeiset graavit silakat houkuttavat ja koukuttavat ihmisiä edelleen. Ja niitä myös valmistetaan edelleen. Vaikka resepti ei suoranaisen salainen pieniä jippoja lukuun ottamatta olekaan, niin Sorsapuiston silakat -nimellä kyseisiä eväkkäitä ei saa ravintolassa tarjota kuin Anna-Liisa Pellaksen pojan, Jari Pellaksen valmistamina. Siksipä Sasoriinkin silakat saapuvat häneltä.
Silakoiden lisäksi myös muita klassikkomakuja löytyy.
– Valitsimme mukaan pihvilistan, joka oli siihen aikaan kova juttu. Pihvilleen voi valita itse perunat, kastikkeen, maustevoin ja muita lisukkeita, Sorri luettelee.
Aterian makeana päätösnumerona poseeraa suklaamousse, joka on myös tehty samalla reseptillä kuin Sorsapuiston Grillissä aikanaan.
Koko annosvalikoima on painettu erilliselle menukortille, josta saa sitten ruksata mielimänsä annokset lisukkeineen.
Teemaviikkoa suunnitellessaan Sorri kävi tapaamassa Sorsapuiston Grillin omistajaa, Anna-Liisa Pellasta, kysellen häneltä ravintolasta ja sen ruoista tarkemmin.
Maankuulu Sorsapuiston Grilli toimi Yliopistonkadun ja Sorsapuiston kulmauksessa. Kaikki sai alkunsa pikkuisesta kahvilasta, mutta suosion myötä kahvilasta muotoutui tiloiltaan rutkasti laajempi ruokaravintola alakerran kabinettitiloineen. Valtaisa 100-paikkainen terassi sijaitsi puiston puolella, ja annoksia kiikutettiin sinne tien yli. Sorsapuiston silakat uuniperunalla oli ehdoton suosikkiannos, ja silakoita ravintolassa kuluikin yli 40 kiloa joka päivä.
– Oli mielenkiintoista, kuinka samanlaiset lähtökohdat Anna-Liisa Pellaksella ja minulla on ollut. Hänkään ei nimittäin ollut kouluttautunut ravintola-alalle, vaan oppi työn kautta. Pellas perusti aikanaan kahvilan miehensä kuoleman jälkeen saadakseen perheelleen toimeentulon. Käytännön työstä oppia ammentamalla hän sitten pyöritti menestyksekästä ravintolaa.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY