sasor sorsapuiston silakat kohokohdat

Sasor tuo tarjolle makuja Sorsapuiston makurikkaasta menneisyydestä. Monien asiakkaiden toivomat Sorsapuiston Grillin legendaariset Sorsapuiston silakat saapuvat Sasorin lautasille.

– Sorsapuiston silakoita on toivottu meiltä todella paljon. Siitä se idea sitten lähti, ravintoloitsija Sari Sorri kertoo.

sasor sorsapuiston silakat lista kohokohdat
Annosvalikoima on painettu erilliselle menukortille, josta saa ruksata mielimänsä annokset lisukkeineen.

Anna-Liisa Pellaksen vuonna 1967 perustama Sorsapuiston Grilli sulki ovensa reilut 30 vuotta sitten, mutta sinappikastikkeiset graavit silakat houkuttavat ja koukuttavat ihmisiä edelleen. Ja niitä myös valmistetaan edelleen. Vaikka resepti ei suoranaisen salainen pieniä jippoja lukuun ottamatta olekaan, niin Sorsapuiston silakat -nimellä kyseisiä eväkkäitä ei saa ravintolassa tarjota kuin Anna-Liisa Pellaksen pojan, Jari Pellaksen valmistamina. Siksipä Sasoriinkin silakat saapuvat häneltä.

Silakoiden lisäksi myös muita klassikkomakuja löytyy.

– Valitsimme mukaan pihvilistan, joka oli siihen aikaan kova juttu. Pihvilleen voi valita itse perunat, kastikkeen, maustevoin ja muita lisukkeita, Sorri luettelee.

Aterian makeana päätösnumerona poseeraa suklaamousse, joka on myös tehty samalla reseptillä kuin Sorsapuiston Grillissä aikanaan.

Koko annosvalikoima on painettu erilliselle menukortille, josta saa sitten ruksata mielimänsä annokset lisukkeineen.

sasor sorsapuiston silakat 2 kohokohdat
Sorsapuiston Grillin vanhasta esitteestä näkyy, kuinka graavia silakkaa on aikanaan tarjottu.

Teemaviikkoa suunnitellessaan Sorri kävi tapaamassa Sorsapuiston Grillin omistajaa, Anna-Liisa Pellasta, kysellen häneltä ravintolasta ja sen ruoista tarkemmin.

Maankuulu Sorsapuiston Grilli toimi Yliopistonkadun ja Sorsapuiston kulmauksessa. Kaikki sai alkunsa pikkuisesta kahvilasta, mutta suosion myötä kahvilasta muotoutui tiloiltaan rutkasti laajempi ruokaravintola alakerran kabinettitiloineen. Valtaisa 100-paikkainen terassi sijaitsi puiston puolella, ja annoksia kiikutettiin sinne tien yli. Sorsapuiston silakat uuniperunalla oli ehdoton suosikkiannos, ja silakoita ravintolassa kuluikin yli 40 kiloa joka päivä.

– Oli mielenkiintoista, kuinka samanlaiset lähtökohdat Anna-Liisa Pellaksella ja minulla on ollut. Hänkään ei nimittäin ollut kouluttautunut ravintola-alalle, vaan oppi työn kautta. Pellas perusti aikanaan kahvilan miehensä kuoleman jälkeen saadakseen perheelleen toimeentulon. Käytännön työstä oppia ammentamalla hän sitten pyöritti menestyksekästä ravintolaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
sasor sali kohokohdat
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Pinot Noir -viikot Tampereella

[20.5.-2.6.] Riesling & Co -viikot 2024 Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa kahdeksan ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant &...
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä terassikauden helmiä Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Terassit lähellä Nokia Areenaa ja Ratinan...

Kokous- ja juhlatila Sorsapuiston äärellä – Ravintola Sasorin kabinetti esittäytyy

Omaa rauhaa rakastaville Ravintola Sasorista löytyy monikäyttöinen ja raikas kabinettitila, jossa on tilaa hengittää. Sorsapuistoon, Tampere-talon suuntaan avautuvat ikkunat ja moderni skandinaavinen sisustus ovat...