Los Pollos -ravintoloitsija-keittiömestari Toni Leskinen (vas.) sai pintxo-kisakumppanikseen Espanjassa asuvan keittiömestari- ja ruokastailaaja Jani Paasikosken. Los Pollos tarjoileekin ehtoja espanjalaisia makuja niin pintxojen kuin paellankin muodossa.

Los Pollos tarjoaa kisa-annoksen ohella huikeat n. 20-30 erilaista espanjalaista pintxo-palaa purtavaksi. On äyriäisvoittoista ja lihaisaa napsuteltavaa, kasvispitoista ja kanaisaa haukattavaa. Lämpimät tilataan keittiöstä, kylmät napsitaan suoraan pöydästä. Ja tilkkanen baskimaalaista txakoli-viiniä päälle!

Kun itsekin Espanjassa asunut ravintoloitsija-keittiömestari Toni Leskinen mietti lähteäkö Tamperradan pintxo-kisaan mukaan, päätti hän pyytää kisakumppanikseen Espanja-keittiöguru Jani Paasikosken. Espanjassa asuvalla Paasikoskella on pintxo-asia hienosti hyppysissään ja ne hyppyset kiitivät kernaasti Los Pollosiin taituroimaan ehtoja espanjalaisia makupaloja aidoista espanjalaisista raaka-aineista.

Los Pollos kisaa kanaisan mehevällä Cannellon de pollo -annoksella.

– Meille oli alusta asti selvää, että haluamme käyttää aitoja espanjalaisia raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista. Makkarat, ilmakuivattu kinkku, membrillohyytelöt…kaikki tulee suoraan Espanjasta, Leskinen luettelee.

Etuosa ravintolasta valtaa pöydällinen kylmiä ja huoneenlämpöisinä tarjoiltavia pintxoja. Pöydästä voi napsia menemään 2-3 euron hintaisia pintxoja mielihalujensa mukaisesti. Tikut kerätään talteen ja kiikutetaan lopuksi kassalle. Lämpimät pintxot, kuten kisapintxo kanacannelloni, tilataan keittiön puolelta.

– Osa pintxoista on valmiina, osan kohdalla voi vähäsen kestää, kun keittiö ne menekin mukaan tilauksesta tekee. Meillä on 20-30 erilaista pintxoa tarjolla. Perinteisiä espanjalaisia makuja pienellä modernilla twistillä tehtynä, Leskinen kuvailee.

Toni Leskinen veistelee ilmakuivattua kinkkua maisteltavaksi.

Etenkin äyriäispainotteista purtavaa on tarjolla paljon. Pintxojen lisäksi pääsee maistelemaan myös paellaa, jota valmistetaan aina yksi satsi per päivä. Lista vaihtelee ja elää päivittäin.

– Pintxoissa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen, Paasikoski toteaa myhäillen.

Myös juomat ovat pintxo-makujen malliin sopivat. Tarjolla on mm. baskimaalaista txakoli-viiniä, joka on kuiva, raikas ja hapokas kaveri purtaville. 8cl:n lasillinen maksaa 3 euroa. Oluen ystävä nappaa San Miguel -pullollisen pintxon huuhdontaan.

Los Pollos pintxoilee ma 13.8. – pe 17.8. klo 16-21, pintxot 2€-5€ kpl.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

KE-PE 13.-17.8. | Tamperrada 2018 -pintxoviikko

LUE MYÖS

Kokki kotiin – Keittiömestari Toni Leskinen

Kokki kotiin – Toni ”Los Pollos” kokkaa nyt myös kotonasi

Tiesitkö, että ravintoloitsija-keittiömestari Toni Leskinen tekee paljon kokkivierailuja koteihin kokaten niin pikkuporukan illanistujaisiin kuin illallista kahdestaan tunnelmoivillekin. Ruokavalikoimissa on toki asiakkaan halutessa Los Pollos -makuja,...
Siivet Tampere - Los Pollos

Kanansiivetkin voi valmistaa vielä paremmin aidossa kanaravintolassa – Los Pollos käyttää tuoreita raaka-aineita

Kanaravintolana ja espanjalaisvaikutteilla itsensä tunnetuksi tehnyt Los Pollos luottaa kotimaisuuteen sekä lähellä tuotettuihin aineksiin. Ravintolan kanansiivistä on tullut menestystuote ravintolan käyttämien muiden lähituotteiden rinnalle. –...

Pikkujoulut Los Pollos -tyyliin – Kanaherkkuja oman seurueen kesken

Avotulella grillatusta kanasta valmistettuihin ruokiin erikoistunut Los Pollos on tunnelmallinen ruokapaikka ja soveltuu hintatasoltaan loistavasti omallakin porukalla vietettyjen pikkujoulujen näyttämöksi. Jos olet saanut kontollesi pikkujoulujen...