lapland-hotel-oulu-twin-room-800x600Syyskuussa Tampere saa maistaa Lapin lumoa, kun uusi Lapland Hotel avaa pohjoisen maailman kaikkien nautiskella. Lappi tule näkymään, tuntumaan ja maistumaan läpi hotellin.

– Lappi tuodaan tänne tyylikkäästi kautta linjan. Ei suorana kopiona vaan hyvällä twistillä, ravintolapäällikkö Susan Sorma kuvailee innoissaan.

Heti katutasossa vastaanoton yhteydessä tulee palvelemaan linjakas baari, josta saa myös ruokaa.

lapland takka kohokohdat– Jos vaikka saapuu pitkältä lennolta illalla, voi tässä aulassa istahtaa rennosti, ottaa lasillisen tai ruokailla ennen huoneeseen nukkumaan vetäytymistä.

Tietenkin sekä baari että ravintola ovat myös muiden kuin hotellivieraiden käytettävissä. Viereinen Tampere-talo konsertteineen ja muine tapahtumineen tulee varmasti tuomaan ravintolavieraita myös Laplandiin.

Vaikka Lapland on vielä reippaan remontin pyörteissä, jo nyt aulasta asti sisäpihalle avautuva näkymä hengästyttää. Lasi-ikkunat kohoavat korkeuksiin ja valo tulvii sisälle valtoimenaan. Näkyä ei mitenkään voisi arvata kadulta käsin, eikä sen olemassa olosta tiedä moni paikallinenkaan. Jäkäläisestä kivestä muurattu jykevä takka on kivilattialla elementissään. Lasiovet avautuvat suoraan hulppealle ulkoterassille, jolla on tilat 135 asiakkaalle.

Ylimpään kerrokseen on rakenteilla jotain aivan erityistä. Tilat valmistuvat vasta myöhemmin syksyllä, mutta hotellinjohtaja Janne Mönkkönen vinkkaa luvassa olevan todellista Lapin lumoa. Kävimme kurkistamassa tilat sekä maisemat. Korkeuksista kaupunki avautuu silmien edessä kauniina.

susan sorma lapland kohokohdat

Myös kokous- ja juhlatilat tulevat olemaan komeat ja monipuoliset. Alakerran suuresta, eri kokoihin muokattavasta salista on jopa erillinen sisäänkäynti kadulle, mikä mahdollistaa tilan helpon käytön esimerkiksi yksityistilaisuuksia ajatellen. Miksei vaikkapa konserttitarkoituksiinkin vuokraamisen.

lapland julkisivu kohokohdatMyös Mönkkönen on pian valmistuvasta hotellista innoissaan.

– On ollut todella hienoa, kun on saanut tehdä tätä projektia alusta asti, valita itse henkilökunnan ja luoda hyvän tiimin, hotellinjohtaja kertoo tyytyväisenä.

Valintaprosessi oli pitkä ja hyviä hakijoita paljon.

– Etsimme nimenomaan hyviä persoonia. Ihan jokaisella ei ole mittavaa työkokemusta, mutta kaikki toimivat hyvin yhdessä ja ovat innokkaita.

Johtotehtävissä toimivat pitkän linjan ammattilaiset. Mönkkönen toimi viimemmäksi 6 vuoden ajan Sokos Hotel Tammerin hotelli- ja ravintolatoimenpäällikkönä, sitä ennen saman verran Sokos Hotel Ilveksessä ravintolapäällikkönä. Ravintola Dabbal sai huippuammattilaiset.  Sekä keittiöpäällikkö Tomi Schulze että Sorma ovat olleet avaamassa useita ravintoloita ja heillä on kosolti kokemusta niin keittiötyöstä kuin hallinnollisestakin puolesta.

Pian pohjoisen makuja lautasille laativalla Schulzella on kokemusta ja ammattitaitoa fine dining -tekemisestä rouheampaan ruokaan. Hän on mm. toiminut keittiöpäällikkönä ja Stefan Richterin oikeana kätenä Kehräsaaressa sijaitsevan ensimmäisen Stefan’s Steakhousen avatessa. Kyseisestä lippulaivaravintolasta Tomi lähti Juvenes Oy:lle kehityspäälliköksi ja keittiömestariksi.

Tampereen Lappi on makuinensa ja palveluinensa hyvissä käsissä.

KOTISIVU

KATSO HOTELLIARVOSTELUT HOTELS.COM

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

lapland-hotel-oulu3-800x600