Aamiainen kuin brunssi
Aamiainen kuin brunssi. Kuva; Lapland Hotels

Ravintola Saivon aamiaisella raikkaat, puhtaat ja rikkaat maut ovat kaikkien kaupungissa vierailevien ja siellä asuvien saatavilla. Omaleimainen ja paikallisuutta korostava hotelliaamiainen on omiaan houkuttelemaan tutustumaan uutuushotelliin myös majoittumattomia vieraita, jotka ovat hakeneet varhaisempaa brunssielämystä viikonloppuun.

AAMIAINEN Katettuna ravintolaan ma-pe 07-10.30, la-su 7.30-12

Lapland Hotelsin kaupunkihotellien aamiainen sai kunniamaininnan valtakunnallisessa Hungry for Finland -kilpailussa

Perusteluissa mainittiin muun muassa panostus aamiaisen esillepanoon ja Lapin ruokakulttuurin tuominen kaupunkeihin.

Kokkimme tarjoilee paistopisteellämme munakkaita, joiden väliin voit valita vaikka savuporoa, herkkusieniä tai lämminsavulohta.

Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas on erityisen ilahtunut, että ketjun aamiainen on huomioitu muun muassa asiakaslähtöisyyttä, vastuullisuutta ja paikallisuutta painottavassa kilpailussa. Lapland Hotels on panostanut aamiaistarjonnassa erityisesti siihen, että sekä paikallisuus että lappilaisuus ovat vahvasti läsnä.

– Pyrimme aina siihen, että jokaisella aamiaisella on sopivassa suhteessa näitä molempia. Esimerkiksi Tampereella aamiaisella on tarjolla poromustamakkaraa ja Kuopiossa rautukukkoa. Hungry for Finland -kunniamaininta vahvistaa sen, että tarjoilemme aitoa, mielenkiintoista ja uskottavaa aamiaistuotetta.

Hyvä aamiainen saa asiakkaat palaamaan takaisin

Mäntykankaan mukaan aamiainen on aina ollut Lapland Hotelsille yhtä merkittävä ateria kuin illallinenkin.

– Jos onnistumme vakuuttamaan vieraamme aamiaisella, he todennäköisesti haluavat syödä hotellin ravintolassa myös illalla. Hyvä aamiainen saa ihmiset yöpymään meillä myös seuraavalla kerralla.  Kesällä teettämämme tutkimuksen* mukaan asiakkaat, jotka ovat matkanneet kotimaassa, näkivät, että Lapland Hotels on muun muassa ammattitaitoinen ja meillä on hyvä aamiainen – nämä ominaisuudet korostuivat huomattavasti.

Keittiöpäällikkö on huomannut, että aamiaisen arvostus on nousussa, ja se on yksi Lapland Hotelsin kaupunkihotellien myydyimpiä ruokatuotteita.

– Aamiaiselle tullaan viettämään yhteistä aikaa, kokoustamaan tai treffeille. Se on elämys, jolta ihmiset odottavat nykyään paljon. Me olemme tehneet omasta aamiaisestamme erityisen tuomalla sinne maistuvan ja persoonallisen valikoiman, kiinnittämällä huomiota todella hyvään palveluun sekä ripauksella Lapin mystiikkaa.

Laatu määrän edellä

Lapland Hotelsin aamiaisella panostetaan ennen kaikkea laatuun. Myös vastuullisuus on huomioitu. Esimerkiksi kahvit tarjoillaan pöytiin pienissä kannuissa, minkä ansiosta hävikkiä jää vähemmän ja kahvin ja teen aiheuttama hiilijalanjälki pienenee. Aamiaisella hyödynnetään myös osterivinokkaita, jotka ketjun yhteistyökumppanina toimiva Helsieni kasvattaa Bulevardi-hotellin käytetyistä kahvinporoista.

– Pyrimme koko ajan vähentämään aamiaiselta jäänyttä hävikkiä – se on konkreettinen vastuullisuusteko, jossa voimme aina parantaa. Käyttämämme Pentikin astiat ovat paitsi kauniita, mutta myös fiksun kokoisia, jolloin vieraat voivat ottaa ruokaa alkuun vähemmän ja mieluummin santsata. Myös esimerkiksi tarjoilemamme munakkaat ovat kompaktin kokoisia, jolloin voi maistella useita annoksia, Mäntykangas pohtii.

Me halusimme kuitenkin viedä asian astetta pidemmälle ja tehdä mustasta makkarasta entistäkin parempaa. Nyt ylpeänä kutsummekin sinut maistamaan aamiaisemme poro-mustaa, joka tulee suoraan pohjoisen puhtailta jängiltä.

Eikä kaikki vielä tässä, aamulla kokkimme tarjoilee paistopisteellämme munakkaita, joiden väliin voit valita vaikka savuporoa, herkkusieniä tai lämminsavulohta. Samalla leipäpöytämme, suomalaiset kalaherkkumme, tuoreet salaatit vihanneksineen ja oliiviöljyineen sekä smoothiet ovat sanoinkuvaamattoman maukkaita raikkaita.

 

 

Tapahtumat > Ravintolat


Ravintola Saivon pohjoinen aamiainen
ma-pe 07-10.30, la-su 7.30-12
 Tapahtuma verkossa

 

Tapahtumapaikka