Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja kokkiguru Mäntykangas on luonut Wolfbergerin viineille neljän ruokalajin menun, joka kuljettaa makunystyt pohjoiseen alsacelaisiin rypälearomeihin sointuvasti.

Lapland Hotels Tampereen Dabbal Kitchen & Bar saa 13.9. vieraakseen ranskalaisen Wolfbergerin viiniosuuskunnan ja laseihinsa Alsacen alueen viiniviehkeyttä. Siihen saumattomasti sopimaan on luotu tietenkin Lapin makuja keittiöpäällikkö Tero Mäntykankaan osaavissa otteissa. Makukirjo kattaa huikeat raaka-aineherkut matsutake-sienestä napapiirin kuhaan, simpukkaan sekä poronkieleen. Luvassa on jälleen iloista illastusta laseja kohotellen!

Dabbalin viinintekijäillalliset ovat aina olleet aivan poikkeuksellisen kepeitä ja viihdyttäviä pulahduksia niin viiniin kuin viinitietouteenkin. Tällä kertaa ravintola yhdistää Alsacen ruokia rakastavaiset viinit ja pohjoisen puhtaat maut. Neljän ruokalajin illallista saapuu emännöimään Wolfbergerin Violaine Guinchard, joka tuo mukanaan maisteltavaksi kunnon kirjon suomalaisten rakastamia Alsacen alueen viinejä.

– Wolfberger on Suomessa suosituin Alsacen alueen viinintuottajista, eikä syyttä tosiaankaan. Heidän paletistaan löytyy niin helpommin lähestyttävää kuin myös hyvin persoonallista ja ruoalle haastetta asettavaa viiniä, ravintolapäällikkö Antti Vielma kuvailee illallista odottaen.

Illan aikana pureudutaan annosmakujen ohella antaumuksella siis myös Alsacen monipuolisiin rypäleisiin: on raikas Riesling, täyteläinen Pinot Gris, aromikas Gewurztraminer sekä Alsacen punainen klassikko Pinot Noir. Illallinen starttaa iloisesti kuplien Alsacen crémantilla, samppanjamenetelmällä valmistetulla kuohuviinillä. Wolfberger on ollut yksi tämän crémant-tyypityksen luojista.

Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö ja kokkiguru Mäntykangas on luonut viineille neljän ruokalajin menun, joka kuljettaa makunystyt matkalle pohjoiseen alsacelaisiin aromeihin sointuvasti.

– Viinintekijämenussa yhdistyvät meille tärkeät pohjoisen makuelämykset ja ranskalaiset huippuviinit. Tarjolla on muun muassa napapiirin kuhaa ja simpukkaa sekä poronkieltä ja matsutake-sientä. Tämä ilta on todellinen ruoan ja viinin ystävän juhla, kuvailee Mäntykangas.

Viime kevään viinintekijäillallisella poroa oli tarjolla fileen ja kielen muodossa. Kielen päältä löytyi jäkälää, mustaherukanlehteä ja kuivattua karpaloa. Porokastike oli maustettu savustetulla poronkuulla eli rasvalla.

Ilmapiiri Dabbalin viinintekijäillallisilla on aina ollut mutkaton ja letkeä. Myös tunnelmaan tempautuneet viinintekijät ovat kiitelleet iltojen rentoutta ja lystikkyyttä.

– Se kuuluu lappilaiseen elämään! Emme ole sitä tunnelmaa koskaan väkisin yrittäneet tuoda, se on vaan aina automaattisesti läsnä, Vielma toteaa myhäillen.

Wolfberger-menu tulee olemaan Dabbalissa tarjolla viinintekijäillallisen jälkeenkin jonkin aikaa hiukan raaka-aineiden saatavuudesta riippuen.

Winemaker’s Dinner Dabbalissa perjantaina 13.9. klo 19. Neljän ruokalajin illallinen 58€, viinipaketti 40€.

Pöytävaraukset: www.dabbal.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

ravintola dabbal
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY