Beckerin viinit ovat kuuluneet ravintolapäällikkö-sommelier Ismo Niemisen suosikkeihin jo yli vuosikymmenen ajan.

Huimat Weingut F. Beckerin viinit sulostuttavat Finlaysonin Palatsin jo syksyistä kausimenua, jolla maistuu niin jokirapu kuin pirkanmaalainen villisorsa ja pihlajanmarja sekä tietenkin omena.

– Beckerit ovat Saksan parhaita pinot noirin tekijöitä! Isä Friedrichin panos nykyaikaisen pfalzilaisen pinot noirin kehittämisessä on suuri. Hän oli perustamassa Fünf Freunden -järjestöä, jossa viisi Pinot Noir -rypäleen viljelijää alkoi yhteistyön ja tiedonvaihdon kautta nostaa systemaattisesti saksalaisen ja nimenomaan pfalzilaisen pinot noirin laatua, ravintolapäällikkö-sommelier Ismo Nieminen kuvailee.

Oppeja haettiin Burgundista niin tarha- kuin kellarityöskentelynkin osalta, minkä myötä viineistä tuli täyteläisempiä kuin aikaisemmin.

– Heillä on siis ranskalaisempi tyyli tehdä punaviiniä, Nieminen summaa.

Weingut F. Becker sijaitsee aivan Ranskan rajan tuntumassa. Itse asisassa osa tarhoista sijaitseekin Alsacen puolella, mikä selittää omalta osaltaan käytössä olevia sekä Saksalle että Ranskalle leimallisia rypälelajikkeita: Riesling, Pinot Noir, Chardonnay, Sylvaner, Gewürztraminer…

– Olen tykännyt Beckerin viineistä jo yli 10 vuotta. Meillä on ollut heidän viinejään aikaisemminkin, ja vuonna 2017 pääsin itse käymään tilalla. Heillä on nyt uusi upea luomuriesling, jonka otin mukaan menulle.

Becker Wildwein Organic Riesling 2018 saa kaverikseen jokirapu-kylmäsavulohibruschettaa.

Jokirapu-kylmäsavulohibruschetta on italialaisvaikutteinen herkkupala aterian alkuun.

Pääruoaksi tarjolle tulevan villisorsan kaverina taas komeilee Wildwein Rot, joka saa Niemisen intoutumaan suorastaan säkenöivästi.

– Siitä löytyy kevyitä dornfelderia ja portugieseria, mutta pohja on täyteläistä cabernet sauvignonia, mikä ei ole niin tyypillinen saksalainen lajike. Viini on suoraan sanottuna ihan hemmetin hyvin tehty. Se on todella tasapainoinen ja tammi toimii loistavasti. Helppo juotava sellaisenaan ja sopii ruoalle upeasti!

Villisorsaa on Finlaysonin palatsilla ollut aina perinteisesti syksyisin tarjolla. Sitä ei muista ravintoloista juuri löydykään kuin aivan hetkellisesti, sillä kotimaisen sorsan saatavuus on usein kiperä kohta. Palatsilla on onneksi loistavat kontaktit pirkanmaalaisiin metsästäjiin, joten sorsasaatavuus on turvattu.

Paistettua pirkanmaalaista villisorsan rintaa, Pyynikiltä poimituista pihlajanmarjoista valmistettua kastiketta ja maa-artisokkapyreetä.

Jälkiruoakana tarjolle tuleva tarte tatin on saanut juomaparikseen Becker Eiswein Pinot Blancin vuosimallia 2016.

Tarte tatin on ikiherkullinen klassikko. Juomakumppanikseen se saa Beckerin Eiswein Pinot Blancin vuosimallia 2016.

Kausimenun makujen pääarkkitehteina ovat toimineet vuoromestari Senja Heikkinen ja vuoromestari Mika Hellsten.

Kausimenu

Jokirapu-kylmäsavulohibruschetta
Becker Wildwein Organic Riesling 2018 10,50€/16cl

Paistettua villisorsan rintaa, pihlajanmarjakastiketta ja maa-artisokkapyreetä
Becker Wildwein Rot Cabernet 2014 11,00€/16cl

Tarte Tatin
Becker Eiswein Pinot Blanc 2016 11,00€/8cl

Menu 47€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY