Tampereen Gastropubien ravintoloitsija Sami Lappalainen on jälleen vauhdissa. Tällä kertaa mies haluaa innostaa kaupungin ravintolat uudistamaan after work -kulttuuria. Gastropubien After Work La Hora Del Vermut -tempauksessa tarjolla on edukkaita vermuttisia juomia ja niiden kylkeen sopivia suupaloja.

Lappalainen näkee After Work La Hora Del Vermutin luontevana jatkumona Tamperradan Pintxo-viikolle. Uusi konsepti otettiinkin käyttöön heti pintxoilujen jälkeen. After Work La Hora Del Vermut juontaa juurensa Espanjassa jo perinteeksi muodostununeeseen vermut-tuntiin.

– La Hora Del Vermut on Espanjassa ja varsinkin Madridissa kova juttu. Siellä se kylläkin sijoittuu aikaisempaan ajankohtaan jo ennen lounasta, mutta me koetamme saada siitä suositun after work -tapahtuman arkipäiville maanantaista perjantaihin kello 16-17 väliselle ajalle, kertoo Lappalainen.

Kyseessä eivät ole siis vain happy hour -hinnoitellut tuotteet, vaan jotain enemmän. Juomien rinnalla voi nauttia pieniä ruoka-annoksia kunkin ravintolan tyylilajin mukaan. Pikkuannoksen saa eteensä välittömästi, joten haukattavaista ei tarvitse odotella. Voi vaan pyörähtää paikalle, istahtaa vaikka tiskin ääreen ja napata pari suupalaa lasillisen kaverina.

– Monilla on kynnys tilata esimerkiksi alkupala-annos juoman kaveriksi, jos on vaikka kiire aikataulu, eikä isoa nälkää. Näitä pikkuannoksia on jo valmiina, eikä niitä tarvitse odotella. Voi vaan piipahtaa pintxolle ja lasilliselle töiden jälkeen.

Monimuotoista after work -tunnelmaa kaikkialle kaupungissa

Sami Lappalainen uskoo vahvasti yhteistyöhön ja toivoo, että muutkin Tampereen ravintolat saadaan onnistuneesti haastettua ja innostettua mukaan luomaan paikallista after work -kulttuuria, kukin oman näköistään.

– Me pidämme after workissamme meidän omatuonti Cruz Conde Vermutin keskiössä. Sitä tarjoillaan rocks-lasissa jäiden, appelsiinilohkon ja oliivin kera hintaan 5€ tuon tunnin ajan. Ja päälle tarjotaan loraus soodaa tai vichyä, jos asiakas niin haluaa. Kaikkia muitakin houkutuksia on rinnalla: pikkupurtavia, pintxoja, tapaksia tai jotain muuta paikan luonteen mukaan, paljastaa Lappalainen.

Vinoteca Oy:n Sami ja Anu Lappalainen pyörittävät perheyrityksenä emoravintolaansa Gastropub Tuulensuuta, Deli 1909 & Wine Bar -viinibaaria, Inez-tapasbaaria, italialaiseen ruokaan ja kortteliravintolaherkkuihin erikoistunutta Gastropub Kalevaa ja uusinta tulokasta O Botecoa, joka on eteläamerikkalaisin varrasruoin ja väri- ynnä makukylläisin cocktailein kukkuroitettu kulmakuppila Tammerkosken äärellä. Pariskunnalla on osakkuuksia myös muissa kaupungin Gastropubeissa, sekä niiden yhteisponnistus Nordic Brewery -pienpanimossa, joka tuottaa laadukkaita oluita erityisesti Gastropubeihin ja Suomen markkinoille.

After Work La Hora Del Vermut useissa Gastropubeissa joka arkipäivä 16-17. Päivän vermutti happy hour -hintaan 5€.

Suomen ensimmäinen gastropub Tuulensuu tuuletti ravintolakenttää – ”Kaikki sanoivat, ettei niin voi tehdä!”