Keittiömestari Veli-Matti ”Vellu” Lampinen kokee olevansa onnekas saadessaan työskennellä paikassa, jossa pääsee kehittämään omaa osaamistaan entisestään ja työstämään upeita, laadukkaita raaka-aineita.

Dabbalin keittiötiimi on käynyt kiinni parsaan ja laatinut kolmen ruokalajin parsamenun, jolla maistuvat parsan lisäksi myös koivu, kuusi – ja kesä!

Annoskokonaisuus pyörähtää käyntiin grillatulla valkoisella ja marinoidulla vihreällä parsalla, jotka ovat saaneet kavereikseen kuningasrapua ja kuusenkerkkähollandaisea. Annokseen on asetettu myös piparjuurihapolla maustettua salaattia ja 64-asteinen kananmuna.

Pääruoaksi valikoitui Wanhantuvan ankanrintaa kerallaan grillattua vihreää parsaa, omena-palsternakkapyreetä, pikkelöityä omenaa ja kuivattua vadelmaa. Lientä on porisutettu ankanrangoista sekä mausteista kaikella hartaudella 3:n vuorokauden ajan.

Wanhantuvan ankkaa, parsaa ja omenaa

– Tässä annoksessa on haettu upean kotimaisen ankan kaveriksi kesän makuja Mibrasa-hiiligrillistä. Omena tuo annokseen hapokkuutta ja kuivattu vadelma vielä mukavan sivumaun, keittiömestari Veli-Matti Lampinen kuvailee.

Moni ravintola ei operoi parsaista jälkihyvää laisinkaan, mutta Dabbalissa parsalla herkutellaan ihan koko menun mitalta: jälkiruokalautasella poseeraa kesäinen vanukas valkoisesta parsasta. Kyljessään kaunokaisella on kuusella marinoitua vihreää parsaa, sitruunacurdia, kuusijäätelöä, hunajakennoa ja sitruuna-mikrokakkua.

Sitruunaa, parsaa ja kuusenkerkkää.

– Tämä annos lähti liikkeelle ihan puhtaasti makupareja yhdistellessä, parsa ja sitruuna kun ovat kaverit. Emme olleet aikaisemmin kokeilleet käyttää parsaa jälkiruoassa, mutta sehän toimi aivan mahtavasti! Alkuun mietitytti, että mitä sitä on mennyt lupaamaan taas, mutta ensimmäistä kertaa kun maistettiin annos, niin tosi mahtavasti natsasi kaikki. Annoksesta huokuu jo alkukesän lämpöä, kuusen tuoksua kesätuulessa eli kesäistä fiilistä, Lampinen kuvailee tyytyväisenä.

Kaikki menun annokset ovat poimittavissa ja maisteltavissa erikseenkin. Suositusjuomat syötäväisille on valikoinut sommelière-vuoropäällikkö Kirsi Myllyniemi

– Kirsi on taas kerran katsonut annoksille huikeat suositusjuomat, jotka punovat maut lopullisesti yhteen, Lampinen kiittää.

Dabbaliin on tulossa pian myös uusi yllätysmenu. Toukokuun puolivälin jälkeen luvassa onkin villiä vihreää ja muitakin makuja suoraan luonnosta yllätysmenuannoksin. Keittiötiimi on ollut keräyspuuhissa aivan varhaiskeväästä asti.

– Meillä alkaa olla kivasti jo mm. kallioimarretta. Lisäksi olemme saaneet köökin Lauran papalta useita litroja koivunmahlaa, eli huikea Suomen luonto tulee taas yllärillä, Lampinen paljastaa.

Dabbalin parsamenu 15.5-11.6.2017

Kuningasrapua, parsaa ja hollandaisea

Wanhantuvan ankkaa, parsaa ja omenaa

Välifresh

Sitruunaa, parsaa ja kuusenkerkkää

49,00 €

Annokset yksittäin ostettuina: Kuningasrapua, parsaa ja hollandaisea 12,50€, Wanhantuvan ankkaa, parsaa ja omenaa 30€, Sitruunaa, parsaa ja omenaa 9,50€

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: Veli-Matti Lampinen

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY