Kumman kesä on startannut täyteläisesti, väkeä on piisannut. – Ihmiset ovat olleet tosi iloisia ja onnellisia, kun saavat taas hyvää ruokaa pöytiin tarjoiltuna. Sellaista rakkaudella valmistettua, mutta kuitenkin vähän kummallista, kuvailee keittiömestari Akseli Antniemi iloisena.

Miltä kesä maistuu? Monen mielestä herneiltä. Niin myös Kumma junk bar & lounge -joukkueen mielestä. Siksipä ravintola johdattelee asiakkaansa kesän ytimeen herneillä, eväkkäällä ja hyytävän hyvillä oluilla.

Kumma täräytti turskan uudistuneeseen annoskirjoonsa. Koska kummalaisille jäi viime kesästä vahvat hernemuistot, haluttiin ne ehdottomasti yhdistää kyseiseen eväkkääseen.

– Olemme käyneet jo kaikki perisuomalaiset kalat läpi, mutta turskaa meillä ei ole vielä ollut. Nyt teimme sitten sen ja yhdistimme siihen vielä herneet vinegreten muodossa. Tämä annos on ydinkesä, summaa ravintoloitsija Antti Kokko pontevasti.

Reggae Reggae -turskaa, eli Kumman omalla BBQ –kastikkeella glaseerattua turskan seläkettä, tryffeli-perunakrokettia, lehtikaalimuhennosta ja hernevinaigrettea. Toim. huom. Annoksen nauttiminen aiheuttaa hyvää mieltä.

Annoksessa turskanseläke on saanut kylkeensä hernevinaigreten lisäksi lehtikaalimuhennosta ja muhkeat, tryffelillä maustetut perunakroketit.

– Turska on glaseerattu omalla BBQ-kastikkeellamme, koska halusimme kesägrillielementinkin mukaan, valottaa keittiömestari Akseli Antniemi.

Syödä voi sekä sisällä että varsin veikeällä 18-paikkaisella terassilla.

– Kaikki on lähtenyt tosi hyvin käyntiin sulkemisajan jälkeen. Viime viikonloppuna olimme aivan loppuunmyytyjä. Ihmiset ovat olleet tosi iloisia ja onnellisia, kun saavat taas hyvää ruokaa pöytiin tarjoiltuna. Sellaista rakkaudella valmistettua, mutta kuitenkin vähän kummallista, kuvailee Antniemi iloisena.

Myös juomapuolta piisaa pöytiin ja terassitiskille. Hiukan ennen kuin ravintolat suljettiin, ehti Kumma saada hyytävän hyviä pienpanimomaltaisia jemmaan mukavasti. Sellaisia, jotka nyt kiskotaan käsistä. Aika ja suvikelit ovat juuri passelit esimerkiksi Salama Brewing Companyn suloiselle Morphosis Cherry Cola Sour -oluelle.

– Salama ehti tehdä maaliskuussa ihan jäätävän hyvän cherry cola sourin, joka sopii hyvin tähän kesään. Meillä on sitä nyt ämpäreittäin. Enkä tiedä löytyykö kovin monesta muusta paikasta esimerkiksi Brewcatsien Bitchcraft Series II Black IPAakaan. Ja kun se loppuu, meiltä löytyy vielä Bitchcraft Series III Dark Souria, hykertelee Kokko hanarivistönsä takaa.

Kumma junk bar & lounge, Aleksanterinkatu 20

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy