Huippukokki Stefan Richter – mies Stefan’s at UROS LIVE -katsomoravintolan pihvipitoisten makujen takana. Ravintolan edessä puolestaan on hulppeimmat näkymät suoraan areenalle. Ensimmäinen Stefan’s Steakhouse perustettiin Tampereelle 2011. Kuva: Ronja Honko

Ravintolayhtiö NoHo Partners vastaa joulukuussa 2021 valmistuvan UROS LIVE -areenan ravintolatoiminnoista. Maailmanluokan elämysareenalle avautuu 22 ravintolaa, joiden joukossa on vanhoja suosikkeja sekä uusia tulokkaita. Paluun tekevä Abu Fuad, Hartwallin craft-panimo, Hook, Friends & Brgrs sekä tietenkin Stefan’s ovat varmasti odotetuimpien joukossa. Kaikki areenan ravintolat ovat varautuneet suuren volyymin toimintaan palvellakseen asiakkaita ripeästi.

Pietarsaarilähtöinen hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa areenalle jopa kolme ravintolaa. Käsityöhön ja kotimaisiin raaka-aineisiin panostava paikka saa seurakseen myös muita pikaruokabrändejä: tulisista siivistään tunnetun Hookin, paikallisen kebab-legenda Abu Fuadin sekä roomalaisten palapizzojen Pizzariumin kahdella ravintolalla. Stefan’s Steakhouse muuntautuu areenalla Stefan’s at UROS LIVE -katsomoravintolaksi, josta avautuu hulppeat näkymät suoraan tapahtumien ytimeen.

Suorastaan eeppisen maineen kebab-ravintola Abu Fuad tekee paluun uuden ravintoloitsijasukupolven, Rami Hanafin (vas.) ja Sami Eweissin, vetämänä. Sijainti hallissa on kuin paluu alkujuurille, sillä itse Abu Fuad on aikanaan maakaroinut kebabeja Hakametsän jäähallilla muun ravintolatoimintansa ohella. Kuva: Ronja Honko

– Popedasta Bocelliin, jääprinsessoista jääkiekon MM-kisoihin – haluamme taata monipuolisella ravintolatarjonnalla mieleenpainuvan elämyksen jokaiselle vierailijalle. Ravintolapalveluissa tullaan panostamaan asiakaskokemukseen, johon tuodaan lisäulottuvuuksia digitaalisten tilaus- ja palvelukanavien myötä. Tulemme myös vaalimaan ekologisesti kestäviä ratkaisuja esimerkiksi pahvi- ja muovijätettä sekä energiankulutusta minimoimalla, luonnonmukaisia materiaaleja suosien, areenan ravintolatoiminnoista vastaava Miko Helander kertoo.

– NoHo Partners valittiin areenan ravintolapalvelujen tuottajaksi erityisesti joustavuutensa ja ketteryytensä vuoksi. Yhtiö on onnistunut luomaan koko historiansa ajan kiinnostavia ravintolakonsepteja eri asiakasryhmille, nyt myös areenan miljoonille kävijöille. Luvassa on maailman elämyskeskusten mittaluokassa harvinaisen monipuolinen ja laadukas ravintolakattaus, joka sinetöi areenakokemuksen, kommentoi UROS LIVE -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Uusia makukokemuksia aitiotarjoiluista 15 000 hengen tapahtumiin

Areena saa kattonsa alle maailmanluokan mittakaavassakin harvinaisen pienpanimon, jonka tuotteita pääsee maistelemaan käytävän toisella puolella Casino Taproomissa. Juhani Mertsalmi, Hartwallin craft-panimoiden kehityspäällikkö. Kuva: Ronja Honko

Areenalle nouseva Hartwallin craft-olutpanimo on lajissaan täysin poikkeuksellinen. Tapahtumakeskusten omat panimot kun ovat maailmalla harvinaisia.

– Maailmalla ei montaa tällaista tapahtumapaikan omaa panimoa löydy. Craft-panimo on areenalla vieläpä tosi keskeisellä paikalla. Kun yleisö saapuu paikalle, olemme siinä lasiseinien takana tekemässä oluita, Juhani Mertsalmi, Hartwallin craft-panimoiden kehityspäällikkö kertoo.

Panimolla valmistetaan pieniä eriä kokeneen panimopäällikkö Max Crawfordin toimesta. Mies on tehnyt oluita aiemmin Yhdysvalloissa, Vietnamissa ja viimeksi täällä Tampereella Pyynikin Brewing Companylla.

Panimon kupeeseen avataan yhteistyössä Hartwallin kanssa panimoravintola Casino Taproom, joka palvelee päivittäin, lounaasta iltamyöhään. Veikkauksen operoiman, Euroopan moderneimmaksi tähtäävän Casinon sydämessä yömyöhään sykkii Casino Emerald Lounge.

Näyttävässä, eri tilaisuuksien teemoihin mukautuvassa tapahtumaravintola Eventumissa järjestyvät päivä- ja iltatapahtumat, yritysjuhlat ja yksityistilaisuudet aina 400 illastajan gaaloista 700 hengen konsertteihin. Neljässä eri pisteessä toimiva The Kitchen tarjoilee makuja eri keittiöistä, niin meiltä kuin maailmalta. Tarjonta vaihtelee jopa päivittäin uusimpien trendien sekä eri tapahtumien ja asiakasryhmien mukaan meksikolaisesta kasvisruokaan, amerikkalaisesta itämaiseen.

Areenan juomatarjoilusta huolehtivat Lonkero– ja Heineken-baarit, viininystävien kohtaamispaikka Wining Wine Bar sekä paikallisia perinteitä kunnioittava Mansesteri-baari. Kahvimestari Löfbergsin ja jäätelökeisari Fronerin kahvila -jäätelöbaari tarjoilee kahvilaherkkuja koko perheelle. Urheilun ystävät kisakatsomotunnelmaan liekittää YES ! BOX Sports Bar.

Finlandia Nordic Hospitality Bar on aitiovieraiden kohtaamispaikka, jossa pääsee nauttimaan areenan palveluista, parhaalta aitiopaikalta. NoHo Partners vastaa myös 63 aition monipuolisista palveluista, samoin kuin tiloista ja tarjoiluista kaikkiin areenan tapahtumiin, yksityistilaisuuksista aina 15 000 hengen suurtapahtumiin. Lisäksi areenalle tulee yli 20 liikkuvaa myyntipistettä.

– Isommat tapahtumat työllistävät päiväkohtaisesti jopa 250 ravintolaosaajaa. Areena ravintoloineen valmistuu vauhdilla, joten myös tekijöille alkaa olla tarve. Ensimmäiset avainhenkilöiden rekrytoinnit starttaavatkin tällä viikolla, Helander toteaa.

UROS LIVE -areenan avajaisia vietetään 15.12.2021.

[KE 15.12.] Uros Live -areenan avajaiset: Eppu Normaali, Tampere Filharmonian, Iiro Rantala