Tapas Bar & Sidreria Inez toi espanjalaiset sidra naturalit sekä tasokkaat tapakset modernisti ja tyylikkäästi Tampereelle jo likimain vuosikymmen sitten. Nykyään Inez on jo yksi kaupungin baarikentän maamerkkejä, espanjalaisten pienpanimo-oluiden kuumin polttopiste ja paikka, jossa siideri virtaa tarjoilijan käsikorkeuksista vuolaasti kuohuen ja ruususen unestaan heräten.

Inezissä suupalamaisia tapaksia voi napostella iltaa istuessa tai valita hieman isompia, jaettavaksi tarkoitettuja annoksia, jotka taltuttavat suuremmankin nälän. Hiljattain sesongin mukaan uudistuneet tapasmaut ovat tuoreen keittiömestari Rob Walpolen käsialaa.

– Uudet annoksemme ovat täydellistä talvisyötävää. On sieniä, papuja, mausteista, täyttävää… Tykkään Inezissä juuri siitä, että täällä voi tilata monia pikkuannoksia ja päästä maistamaan illan aikana useita eri makuja, eikä vaan sen yhden tai kahden tuhdin illallisannoksen verran, kuvailee Walpole uutukaisesta annosarsenaalista innoissaan.

Vaikka annokset ovat uusia, niin Walpole on asiakkaille jo vanha tuttu. Mies saapui Suomeen 6 vuotta sitten ja pärähti pian Inezin baaritiskin taakse. Sittemmin hän on siirtynyt keittiön puolelle ja ottanut nyt tyystin ohjat ruokaisalla saralla. Vaikka vaihtuvuus ravintola-alalla on usein hyvinkin kiivasta, niin Walpole viihtyy Inezin tiimissä aina vaan, eikä muualle kaipaa.

– Meillä on tosi hauskaa töissä. Uskon, että se välittyy myös asiakkaille. Kun on hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja hyvä tunnelma, niin muuta ei tarvita.

Myös ravintolan mittava espanjalaisten juomien valikoima houkuttaa helposti makuparimetsästykseen illanistuskelun lomassa joko omin päin valikoiden tai tarjoilijan osaavaan huomaan heittäytyen. Jälkimmäistä voi suositella varsin lämpimästi, sillä näin saattaa päästä maistelemaan jotain henkilökunnan ääriherkulliseksi tietämää harvinaisuutta tahi uutukaisuutta, mitä ei itse tulisi koskaan valinneeksi makupalojensa painikkeeksi.

– Parhaan juomakokemuksen meillä saa antamalla tarjoilijan valita kaiken, vinkkaa ravintolapäällikkö Kirsi ”Kirre” Partanen hymyillen.

Myös Kirre on viihtynyt Inezissä kuuden vuoden ajan, mutta hän on ollut ravintoloitsija Lappalaisten leivissä muualla jo ennen Ineziin saapumistaan.

– Tykkään olla täällä ja tykkään olla Lappalaisilla töissä, juomataituri tuumaa.

Lemmekkäimmin ravintolan juomatuotetta hallinnoivan Kirren sydän sykkii cocktaileille, mutta myös ravintolan huikeat sidra naturalit saavat hänet säkenöimään. Onhan Inez tinkimättömältä ja mittavalta siideritarjonnaltaan koko Suomen mittaluokassa todellinen harvinaisuus.

– Kaikki siiderimme ovat 100-prosenttisesti aitoa tavaraa. Meillä ei tarjota sellaisia siidereitä, joihin isketään hiilihappoa ja lisätään sokeria. Tällaisia paikkoja ei ole kuin tämä yksi Suomessa.

Ravintolapäällikkö Kirsi ”Kirre” Partanen herättää sidra naturalin uniltaan.

Voimakkaan hiilihappoisiin, kirkkaisiin ja makeisiin, usein esanssisiinkin siidereihin tottuneet suomalaiset ovat yllättävän helposti makukäännytettävissä, kun he pääsevät pulahtamaan aitoon asiaan.

– Jos kuplalliseen ja suodatettuun siideriin tottuneet saavat maistaa naturalia, se jää heillä yleensä heti mieleen ja he palaavat siihen uudestaan. Ja naturalhan on tapaksen paras kaveri. Kun asiakkaan saa kokeilemaan sitä, niin hän on aivan äimän käkenä!

Ja se juuri on yksi Inezin parhaita puolia – asiakkaan yllättäminen sellaisilla hurmoksellisilla makukomboilla, joita hän ei itse olisi osannut lasiinsa tai lautaselleen valita. Kuten nyt esimerkiksi sitä naturalia, jota Partanen kaataa tarkasti ja pysäyttävän upeasti laseihin tarjoilijakätensä korkeuksista. Siiderin ilmaaminen saa myös Kirren sanoin kuvailemana suorastaan runollisen muodon.

– Siideri nukkuu pullossa, mutta kun se kaadetaan korkealta, saa siideri ilmaa sisäänsä ja sen aromit heräävät henkiin.

Lopuksi todettakoon, että kokemuksemme mukaan koko visiitillä Tapasbar & Sidreria Ineziin on asiakasta elvyttävä vaikutus työpäivän jälkeisistä piipahduksista aina iltayön kilisteleväisiin tapasteluihin.

Ensijulkaisu 13.11.2018, Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Tapas Bar & Sidreria InezKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä muutama terassikauden helmi Tampereella. Hämeenpuiston ja Hämeenkadun loppupään kesäterassit ja kesäravintolat Hämeenpuiston...

Pikkujoulut Tampereella Gastropub-tyyliin: Juhlakauteen laatujuomin ja rennosti ruokaillen

Tampereen yksityisomisteinen gastropub-perhe juhlistaa pikkujouluaikaa persoonallisissa ravintoloissaan. Tälle juhlakaudelle on ilmaantunut myös uusia tiloja, kuten Gastropub O'Hara'sin pubiruokahuone. Persoonalliset hyvän palvelun ravintolat ovat omiaan pikkujoulujuhlintaan tai muuhun ilonpitoon työ- tai ystäväporukalla.

Gastropubit haastavat Tampereen ravintolat monimuotoistamaan after work -kulttuuria

Tampereen Gastropubien ravintoloitsija Sami Lappalainen on jälleen vauhdissa. Tällä kertaa mies haluaa innostaa kaupungin ravintolat uudistamaan after work -kulttuuria. Gastropubien After Work La Hora...