Sisko ja sen Velii - Olutkauppa ja siideripuotiTampereelle on syntynyt nyt jo monta olutkauppaa, joista juomia voi noutaa myös mukaan. Tampellan ja Juhannuskylän oma kulttuurikapakka Sisko ja sen Veli on alkanut kevään kuluessa myydä juomatuotteitaan ulos. Nyt avattiin myös verkkokauppa.

Valikoimasta löytyy moninaisten oluiden lisäksi mm. virkistäviä siidereitä. Omaakin oluttuotantoa on tarjolla, sillä ravintoloitsija ja viinipimu Loretta Pietilä on ollut mukana saison-tyyppisen oluen ideoimisessa, suunnittelussa ja valmistamisessa. Oma olut on itse asiassa jo toinen laatuaan, sillä viime vuonna valmistui Viipimujen Portteri. Tällä kertaa tapahtui Punakarviais-Saison.

– Kyseessä on minun ja Christina Suomisen alusta asti omin käsin panema olut. Halusimme tehdä tämänkin oluen Brewcatsin kanssa, mutta tällä kertaa olimme aivan alusta asti ideoimassa ja valmistamassa sitä. Ja Fat Lizard -panimolla se sitten valmistui.  Pietilä kertoo iloisena.

Kyseinen maltainen onkin ollut niin kysyttyä juomaa, että hetkittäin pullot ovat huvenneet hyllyiltä vallan ja on jouduttu myymään eioota. Saisoniin kannattaa siis tarttua heti tavattaessa.

– Se on helppo, kevyt ja keväinen olut. Todella miellyttävä. Mukana on vehnämallasta, minkä takia olut on hiukan samea. Vaikka se on isossa pullossa, ei tee tiukkaakaan juoda koko pullollista, Pietilä myhäilee.

Kaiken tämän lisäksi pubista voi keskiviikkoisin noutaa myös Juhlatalon take away -herkkuja.

Juomia voi noutaa ke 12-19, to ja pe 15-19, la 12-16
Take away -ateriat noudetaan keskiviikkoisin ja tilataan viimeistään maanantaina.

Etiketin on tuttuun tapaan suunnitellut Suomisen tytär Petra Suominen. Oluen makuun pääsee Pietilän ja Suomisen ravintoloissa.

– Saison tulee Ceehen aperitiiviksi alkuun ja myöhemmin myös vaiheessa juomapakettiin. Arthouse Cafe Kehräsaaresta sitä saa kesäkuun alusta myös mukaan, lisää Christina Suominen.

Miksi olut eikä viini? Miksi viinitaitureina tunnetut Christina Suominen ja Loretta Pietilä eivät suhanneet ulkomaille rypäleitä polkemaan, vaan paikallisen naispanimojengi Brewcatsin kanssa olutta panemaan? Vaikka kaikki juomat kuuluvat niin viinimestarikoulutukseen kuin sommelierin työhönkin, tulee kaksikosta kuitenkin ihan ensimmäiseksi mieleen juuri viini.

Lue lisää aiheesta

Huippusommelièret panivat oluen yhdessä Brewcatsin kanssa – VIINIPIMUJEN PORTTERI on naisvoimaolut