los-pollos-siivet-kohokohdat
Siivet matalalämpökypsennetään ensin uunissa, maustetaan savu-chilimarinadilla ja friteerataan nopeasti juuri ennen esillepanoa.

Edulliset tapakset tekevät näyttävän esiintulon Los Pollosin torstaihin. Silloin pikkupurtavaa ja tapaksia saa 5 eurolla per annos. Moinen houkuttaa epäilemättä tilaamaan useammankin annoksen vaikkapa porukan kesken jaettavaksi ja maisteltavaksi. Lisäksi torstaisin on voimassa juomatarjouskin: normaalisti 39 euron hintaisen viinipullollisen saa 20 eurolla.

los-pollos-rieska-kohokohdat
Rieska-quesadilla eli pekonilla ja mozzarellalla täytetty potturieska pariloituna.

– Viinitallista tulee ihan älyttömän hyviä Valencian viinejä. Kaikki työvaiheet tehdään käsin, ravintoloitsija Toni Leskinen kuvailee.

Tapas-rintamalla tullaan tarjoamaan epäilemättä myös makkaraisia makupaloja, sillä oman reseptin mukaan valmistettu makkara on saapunut ravintolan kanakuvioihin.

– Paistinkääntäjien kesäisellä grillauskurssilla tein tätä chili-korianteri-kanamakkaraa ihan koemielessä. Siitä tuli niin hyvä, että heräsi ajatus valmistaa makkaraa myös ravintolan tarpeisiin, Leskinen valottaa.

los-pollos-makkarapaketti-kohokohdat
Kanamakkaraa voi ostaa myös mukaan.

Ravintolan tiloissa makkaran valmistaminen ei kuitenkaan ole oikein mahdollista, joten makkaramaakarina toimii nyt Veljekset Mattila. Kun tuote saatiin hiottua kohdilleen, ilmestyi makkara sekä listalle että mukaan ostettavaksi 300g:n paketeissa.

– Makkara on ihan täyttä tavaraa. Siinä on tuoretta chiliä, korianteria, 92% Naapurin Maalaiskananpojan reisilihaa, 2% oliiviöljyä ja hiukkasen perunajauhoa sidosaineeksi. Koska lihana käytetään nimenomaan reisilihaa, on makkara erityisen mehevää.

los-pollos-makkara-kohokohdatUutta ovat myös siivet, jotka ovat lennähtäneet listalle. Kyseessä ovat kokonaiset lihaisat siivet, jotka saapuvat ravintolaan tuoreina, eivät esikypsennettyinä eivätkä pakasteina. Siivet myös friteerataan vasta loppuvaiheessa, toisin kuin monissa muissa siipiä tarjoavissa ravintoloissa.

los-pollos-kana-annos-kohokohdat
Maissileipä ylikypsällä pulled-kanalla ja currymajoneesilla.

– Siivet matalalämpökypsennetään ensin uunissa, maustetaan savu-chilimarinadilla ja friteerataan nopeasti juuri ennen esillepanoa, Leskinen kuvailee.

Kaikki ravintolaan tulevat tipuset saapuvat Liedon pieniltä Naapurin Maalaiskananpoika -tiloilta ja ovat GMO-vapaasti kasvatettuja siivekkäitä.

Tähtikokkeja sunnuntaisin

Luvassa on myös vierailevia tähtiä. Joka sunnuntai 2.10. alkaen ravintolaan saapuu vieraileva kokki, joka valmistaa suunnittelemansa menun Los Pollosin keittiössä. Päivän teema rakennetaan musiikkia ja juomatarjontaa myöten valmistettavan ruoan perusteella. Ruoan hinta on 18-25e riippuen raaka-aineista, joita vieraileva tähti aikoo käyttää. Ovet aukeavat klo 15. Tiedossa on aina rennot yksityishippalot, koska ravintola on avoinna vain tämän tilaisuuden asiakkaille. Mukaan mahtuu 35 vierasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensimmäisenä vierailevana kokkitähtenä 2.10. toimii Top Chef -ohjelmastakin tuttu Markus Rosenberg, joka kokkaa kanagrilleissä peri-italialaista pistaasipähkinäistä porchettaa lisukkeineen.

los pollos grillikaappi kohokohdat5 vuotta Paistinkääntäjissä toiminut Leskinen on hiljattain valittu myös Tampereen Paistinkääntäjien uudeksi Vice-Conseiller Culinaireksi. Tehtäviin kuuluu mm. nuorten keittiöammattilaisten kilpailutoiminta sekä kokkausworkshopien järjestäminen ja koordinointi. Leskinen ohjaa myös jäsentapahtumien laatua ruokatuotteen osalta. Siirtymäkausi on vuoden loppuun, jonka aikana aikaisempi pestin haltija Mika Roito ja Leskinen hoitavat tehtäviä yhdessä, jotta jatkajan on helpompi päästä toimeen sisään.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

KE 4.9. | Ramen-lounas Los Pollosissa

Los Pollos yllättää tarjoamalla ramen-annoksia kerran viikossa lounaallaan. Varmuuden vuoksi lientä on valmistettu niin paljon, että sitä pitäisi riittää jonkin aikaa vielä lounaan jälkeenkin. Ramen-keitto palaa...

Los Pollos ja Aisti Tamperrada 2019 -pintxokisan voittoon

Tamperradan pintxokisa oli tänä vuonna etenkin yleisöäänestyksen osalta erityisen tiukkaa makujen taistoa aina loppumetreille asti! Ennätykselliset 62 ravintolaa kilpaili annoksellaan mittavan yleisön sekä tuomariston...

Los Pollos perjantaina hövelinä: Raakakypsytetystä lihasta paistetut pihvit ja viikonlopun ilta-aukiolot Los Pollosissa

Kanaravintolana aloittanut Los Pollos on ottanut ison irtioton laajentaen ensin viikonlopun aukiolojaan ja toisessa vaiheessa lihavalikoimaansa pihvimpään suuntaan. Uusi ruokalista julkaistaan vasta ensi viikolla,...