Kiven annoksia on syystäkin kehuttu mainiosta hinta-laatusuhteestaan. Muhkeiden annosten hintahaitari venyy 7 eurosta vain 15 asti. Lisäksi kaikki ruoat tulevat kokin tarjoilemina suoraan pöytiin. Kuvassa ensimmäistä kertaa ravintolan historiassa listalle noussut hampurilainen. Rouhea siemensämpylä kätkee sisuksiinsa muiden emmeiden muassa muhkean naudanliha-pekonipihvin.

Kulttuuriravintola Kivi on valmiina kesään niin mittavine terasseineen, ohjelmineen kuin uudistuneine annoskatraineenkin. Annosuutuutta on esimerkiksi rouhea siemensämpyläinen hampurilainen sekä Vegemin seitania sisältävä pitaleipä. Suurempien annosten ohella valikoimassa on pieniä tapas-tyyppisiä syötäviä, jotka sopivat terassinaposteluun mainiosti.

Vaikka erilaiset täytetyt leivät, kuten esimerkiksi toastit ja klubileivät ovatkin paistatelleet kautta vuosien Kiven asiakaskunnan suosiossa, ei hampurilaista ole listalta vielä koskaan löytynyt. Mutta nytpä löytyy!

– Se on sellaista meidän oloista krouvimman muotoista mallia. Siinä on aiolilla voideltu rustiikkinen siemensämpylä, jonka sisältä löytyy naudanliha-pekonipihvi, Pepper Jack -juustoa, marinoitua punasipulia, tomaattia ja maustekurkkua. Keittiön yrttiöljy tuo mukaan myös oman säväyksensä. Burgerin kylkiäsinä tulee vielä maalaislohkoperunat, ravintoloitsija-keittiömestari Antti Tuomi kertoilee.

Antti Tuomi esittelee jo messevän kokoista pannua, jolla ilmaiseksi maisteltavia Vegem-ruokia terassilla paistellaan.

Uutuutta on muutakin, sillä pirkkalalaisen Vegemin tuotteet ovat porhaltaneet annoksiin. Annosvalikoimassa on hodari Vegemin Pirkkalan Pasuuna -nakilla sekä Vegemin seitania sisuksiinsa kätkevä pitaleipä.

Tuomi on tykästynyt Vegemin tuotteisiin ja näkee muutenkin vegaanisessa ruoassa tulevaisuuden.

– Vegaaniset tuotteet ovat vielä ehkä enemmän nuorten juttu, mutta asia tulee varmasti muuttumaan. Ja veikkaan, että vegaaninen ruoka on 10 vuoden päästä tästä koulussakin ihan arkipäivää.

Vegemin vegaanisiin makuihin pääsee Kivessa tutustumaan kesällä vallan ilmaiseksi. Nimittäin 1.6. alkaen joka toinen tiistai klo 19-22 terassilla tapahtuu Vegem Goes Kivi -happening, jossa kokki paistelee paella-pannulla vaihtuvia hyvyyksiä pääraaka-aineinaan Vegemin tuotteita fritatusta kukkakaalista seitaniin ja Pirkkalan Pasuuna -vegemakkaraaan. Maisteluannoksia saa vallan veloituksetta, eli riittää kun ostaa ravintolasta juoman. Menoa ja meininkiä herkutteluun tuo DJ Sara-Maaria.

Perjantaisin Kivi Groovaa, kun DJ Juissi valloittaa Kiven komean terassin vinyylejään pyöritellen.

Kiven terassilla tapahtuu muutenkin kesän kuluessa, sillä ohjelmaa tulee olemaan tiistaista lauantaihin päivittäin. Esimerkiksi perjantaisin Kivi Groovaa tuttuun tapaan DJ Juissin tahtiin klo 17-20. Musiikki soitetaan aidoilta vinyylilevyiltä, tietenkin. Kerran kuukaudessa meiningissä on enenmmän soul-, funk- tai jazz groove -painotusta. Vain juhannusperjantaina groovailusta pidetään paussia, mutta muuten levyt pyörivät Kiven terassilla pienellä säävarauksella. Jos on kovin kylmää, ei musameininkiä ole. Seuraile ravintolan tiedotusta tapahtumasta!

 

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY